U Aquaparku Shhhuma započeo čarobni advent u Zlatnom Papuku

Zlatni Papuk i njegov advent donose potpuno novi doživljaj najljepšeg doba godine u ugođaju stoljetne šume i najljepše planine u Slavoniji koji će zasjati tisućama blještavih lampica. Na mjesec dana područje slavonskih općina Brestovac, Kaptol, Jakšić i Velika postat će mjestom za uživanje u zimskim radostima, čaroliji blagdana, zabavnim sadržajima i stvaranju lijepih uspomena.

Jedinstvena božićna čarolija “Ninina čarobna Shhhuma” započela je u ponedjeljak 6. prosinca, na blagdan svetog Nikole, u Aquaparku Shhhuma. Puštanje lampiona u zrak simbolično je započelo najsvečanije doba godine, mjesec pun emocija i vrijeme kada je međusobna briga posebno važna. Upravo nas ovaj mjesec podsjeća koliko su važni dobrota, zajedništvo i mir.

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Uz svečano paljenje lampica, nastup dječjih zborova i otvorenje klizališta, zimsku i blagdansku idilu u Nininoj čarobnoj Shhhumi posebno je emotivnom učinio sveti Nikola. Prije dolaska obišao je sve kuće koje okružuju ovo čarobno mjesto, a u kojemu će posjetitelji moći uživati do 6. siječnja 2022.

Beskrajne lampice, čarobno osvjetljenje, duboka tamna šuma i bajkovita priroda okružuju klizalište, sanjkalište s tubama s umjetnim snijegom. Tu su i glazbene večeri te kazališne predstave za djecu, druženje s Djedom Mrazom i veliki doček Nove godine u podne. Sve to ovo mjesto čini potpuno drugačijom adventskom bajkom.

Blagdanski duh, uz općinu Velika, posjetitelji mogu doživjeti i u ostalim općinama Zlatnog Papuka – Brestovcu, Jakšiću i Kaptolu. Vrijeme darivanja i blagdanskih radosti na ovom je području započelo 5. prosinca u Jakšiću na dječjem programu u iščekivanju blagdana svetog Nikole. Od četvrtka 16. do nedjelje 19. prosinca u Kaptolu održat će se Humanitarni božićni sajam “Kaptolski zvonci”. Na njemu će pravi blagdanski ugođaj stvoriti nastupi zborova, plesnih i kazališnih skupina, dok će u Brestovcu KUD “Berda” organizirati Božićni koncert u subotu 18. prosinca.

Svako godišnje doba u Zlatnom Papuku priča posebnu priču, a prosinac na ovom području sa sobom nosi jedinstven ugođaj. Zimske aktivnosti, blagdanski duh i predivna priroda izvrsna su prilika za otkrivanje ove hit destinacije na kontinentu.

Fotografije: Jan Serdar, Stiglic Photo/ Turistička zajednica Zlatni Papuk

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.