Zlato za promotivni film o tri hrvatske vinske ceste na prestižnom festivalu ‘Art & Culture International’

spot_img

Promotivni turistički film koji objedinjuje tri vinske ceste osvojio je prestižnu nagradu na filmskom festivalu ‘The Golden City Gate’. Film “Wine Road” u trajanju od 3 minute i 21 sekunde, u kojem glume naše dvije poznate glumice, prikazuje prirodne ljepote vinskih cesta Sveti Ivan Zelina, Samobor i Jastrebarsko.

Izvor: Turistička zajednica Zagrebačke županije

U velikoj konkurenciji kandidata iz cijeloga svijeta na 24. međunarodnom natjecanju turističkog filma i multimedije koji se odvijao tijekom sajma ITB Berlin, ‘Wine Road‘ osvojio je zlato u kategoriji ‘Art & Culture International‘. Filmove je u 18 kategorija ocjenjivao međunarodni žiri od 45 članova.

U manje od tri minute prikazane su prirodne ljepote terasastih brežuljaka koje s jedne strane svojom mirnoćom odmaraju dušu, ali s druge strane pobuđuju želju za novim doživljajima te vrhunskim gastronomskim okusima i živopisnosti vina u čašama, priopćila je Turistička zajednica Grada Svetog Ivana Zeline.

Izvor: Turistička zajednica Zagrebačke županije

Pozivnica ljubiteljima vina i hrane

Kako vinske ceste zrače posebnom atmosferom te kako se turisti mogu uputiti automobilom na ove destinacije, posjetiti kušaonice vina – vinske ceste, jahati konje, voziti bicikl, ali i prenoćiti u jedinstvenim objektima privatnog smještaja, prikazale su kazališne glumice Vanda Winter i Natalija Đorđević. 

///Raj za vinoljupce: Vodimo vas vinskim putevima Zagrebačke županije

Film potpisuje produkcijska kuća Balduči film i nagrađivana producentica Spomenka Saraga, uz francuskog redatelja Hervea Tirmarchea i meksičkog snimatelja-montažera Jalil Armija. Realizacija je oomogućena uz sufinanciranje Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za udružene turističke zajednice.

Film Wine Road

Prezentacija baštine

U filmu je zaokružena turistička valorizacija atraktivnih resursa kroz koje posjetitelji mogu zadovoljiti svoju turističku (kulturnu ili rekreativnu) potrebu konzumacije gastronomske i vinske ponude slikovitom prezentacijom te baštine. 

Plešivica, foto: Josip Škof

– Ovo nije prva nagrada, a nadamo se da će ih biti još. Do sada smo još osvojili nagrade na festivalima Swedish Academy of Motion Picture Awards, Box Office Cine Award u Indiji i Best International Film Festival u Rumunjskoj, rekla je Marinka Zubčić Mubrin, direktorica Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.