Zvuci Oktogona – Zagrebački solisti opraštaju se od publike uz Čajkovskog

U zagrebačkom Oktogonu sutra, u nedjelju od 12 sati, Zagrebački solisti će održati koncert posvećen Petru Iljiču Čajkovskom, u sklopu projekta Zvuci Oktogona. Projekt je to Turističke zajednice grada Zagreba na čijem će trećem i posljednjem izdanju za ovu godinu, Solisti izvesti djela slavnog ruskog skladatelja podrijetlom iz ukrajinske kozačke obitelji.

– Sjajne povratne informacije Zagrepčana i posjetitelja pokazuju kako je ovakav način predstavljanja vrhunske klasične glazbe itekako potreban hrvatskoj metropoli, naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld koja je zahvalila i čestitala Zagrebačkim solistima na uspješno realiziranim izdanjima Zvukova Oktogona koji dodatno apostrofiraju činjenicu da je Zagreb izuzetno bogat upravo kulturnim sadržajima te da je potrebno učiniti dodatne napore u povezivanju kulture i turizma.

Članak se nastavlja ispod oglasa

– Nakon što je publika sjajno prihvatila nastupe uz Bacha i Lehara veselimo se novom nastupu u Oktogonu. Sjajna akustika prostora daje veličanstvenu notu izvedbama, a atmosfera među gledateljima dokaz je kako nedostaje ovakvih sadržaja, rekao je Krunoslav Marić, predsjednik Upravnog vijeća slavnog ansambla.

Podsjećamo, Zvuci Oktogona premijerno su predstavljeni u ožujku ove godine. Projekt za cilj ima obogatiti turističku i kulturnu ponudu te približiti građanima najpoznatija djela klasične glazbe.

Pozivamo vas da popratite događaj i uživate u izvedbama slavnog skladatelja, domaćoj publici poznatog po glazbi za balete Labuđe jezero i Orašar. Predviđeno trajanje koncerta je oko 45 minuta, a ulaz je besplatan.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.