12 haiku slika na zagrebačkim billboardima u sjećanje na Vladimira Devidea

Billboardi koji su osvanuli u glavnom gradu Lijepe naše oduševili su Zagrepčane posebice kada su shvatili kako dok se voze gradom zapravo gledaju zanimljivu izložbu. Po prvi put u Hrvatskoj i našoj metropoli Zagrebu na javnim površinama, od danas pa sve do 26. kolovoza, održava će se izložba haiku slika autora Mihovila Rismonda.

Izložba na billboardima „U sjećanje na Vladimira Devidéa“ postavljena je povodom 10. obljetnice smrti poznatog Zagrepčanina, Vladimira Devidéa, akademika i matematičara, koji je posebno zaslužan za promociju japanske kulture u Hrvatskoj, naročito haiku poezije.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Izložba 12 haiku slika na zagrebačkim billboardima prava je umjetnička poslastica za Zagrepčane, ali i sve koji se tijekom iduća dva tjedna nađu u našoj metropoli. Prema najavama iz Turističke zajednice Grada Zagreba ovakva afirmacija umjetnosti predstavlja Zagreb kao kreativan i autentičan grad, a kroz svoju temu omogućuje dodatno jačanje veza Zagreba i Hrvatske s Japanom.

Izložba „U sjećanje na Vladimira Devidéa“ promovirat će Zagreb diljem svijeta, posebno u krugovima ljubitelja haiku poezije. Podsjećamo, za svoj rad akademik je dobio japansko carsko odlikovanje, a dr. Drago Štambuk, pjesnik i diplomat je 2011. godine u čast njemu ustanovio godišnju svjetsku nagradu „Vladimir Devidé“ za najljepšu haiku na engleskom jeziku.

Ovaj projekt realiziran je uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba i Japanskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.