12. Vodnjanska špaleta – upoznajte istarsku gastronomiju i dobro se zabavite

Stancija Buršić i ove će godine biti domaćin 12. po redu manifestacije “Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese”. Manifestaciju su najavili su organizatori: Mikela Buršić Lisjak i Milan Buršić, ujedno i začetnici manifestacije, te direktorica Turističke zajednice grada Vodnjana Morena Smoljan Makragić kao suorganizator.

12. vodnjanska špaleta

Manifestacija se održava na Uskršnji ponedjeljak, a započinje u sportskom duhu, utrkom “8. Špaleta run” s početkom u deset sati. Utrka je dio ciklusa utrka Teći, isti, piti. Trčati se može tri ili šest kilometara stazom koja ide između višestoljetnih maslinika. Domaćini su za sve natjecatelje osigurali prigodnu majicu koja je dio startnog paketa te odličnu marendu nakon ulaska u cilj. Za najbrže u obje kategorije osiguran je poklon paket.

Ove je godine ISTRun Eat Drink karavana prilagođena i najmlađima u posebnoj “teći ići mići” kategoriji predškolskog uzrasta. Najbržu djevojčicu i dječaka u cilju organizatori će nagraditi unikatnim lutkama proizvođača “Ići mići” koji su se savršeno uklopili u ovogodišnju manifestaciju. Ovo je prva od pet utrka koje sljubljuju jedinstveni teći ist piti doživljaj.

Bogati meni i dobra zabava

Program manifestacije nastavlja se u 12 sati kada se manifestacija službeno otvara za posjetitelje i kada kuhinja kreće s izdavanjem jela. Posjetitelji će i ove godine moći uživati u bogatom meniju koji se sastoji od špalete “giravolta” pripremljene na domaćem maslinovom ulju, nezaobilazne pince, fritaje s šparogama, palente s travama, domaće pašte sa špaletom, a pripremat će se i maneštra te kapuz sa špaletom i pršutom, sve to po promotivnoj cijeni od 10 eura.

vodnjan manifestacija

Tijekom dana posjetitelji će imati prilike posjetiti sajam autohtonih proizvoda ili sudjelovati u tradicionalnim uskršnjim igrama. Roditelji će moći svoju djecu ostaviti u dječjem kutku od 14 sati gdje će djeca zajedno sa stručnim osobljem uživati u društvu Zemlje zabave. Ranch Nemir i sjena i ove će godine biti prisutan sa svojim konjima te će posjetitelji moći jahati. Istra buggy pripremio je posebne ture na području Vodnjanštine.

I ove godine organizirat će se potraga za skrivenom špaletom. Pronalazač će špaletu odnijeti kući kao nagradu.

12. vodnjanska špaleta

Za dobru atmosferu, tokom dana će svirati glazba uživo, a u 18 sati atmosferu će još dodatno začiniti Gustafi svojim koncertom.

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Vodnjana

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.