360 ronioca, volontera i građana očistilo lošinjsku obalu i primorje

Na području grada Malog Lošinja, zatim Velog Lošinja i Nerezina održana je velika eko akcija čišćenja lošinjske obale i podmorja “More zna, otok pamti” u kojoj su sudjelovala 54 ronioca te tristotinjak volontera i građana.

U podmorju uvale malološinjske luke je 54 ronioca uz tehničku podršku 62 volontera na brodovima i obali sakupilo oko 15 kubičnih metara različitog otpada među kojim su se isticale automobilske gume i staklene boce. Među lokalnim roniocima i volonterima osobito su se brojnošću istaknuli članovi SRD Udica.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno je 90 djelatnika tvrtke Jadranka turizam, 44 lošinjskih srednjoškolaca i članova udruge Idem i ja prikupilo dodatnih osam kubičnih metara otpada na obali i to na potezu od Velopina do Borika.

Mjesni odbor Veli Lošinj je u akciji čišćenja okupio tridesetak volontera koji su očistili šetnicu i obalu od Ferala do Rovenske od raslinja i otpada, dok je uz sudjelovanje tridesetak lovaca LD Halmac i planinara iz PD Osorščica očišćeno i uređeno dva kilometra zapuštene staze od Osora do Tržića.

U uvali Čikat 45 ronioca i pedesetak volontera Instituta Plavi svijet, Vaterpolo kluba Lošinj i Jedriličarskog kluba Jugo uklonilo je dodatnih 7 kubičnih metara otpada iz podmorja i okolne šume.

– Ove godine akcija je prerasla u značajno veće događanje. Nakon ovako aktivnog vikenda otok je lakši za nekoliko tona otpada, izjavila je Jelena Basta, predsjednica Instituta Plavi svijet.

– Unatoč velikom broju prikupljenog otpada, treba naglasiti kako je situacija ipak bolja nego ranijih godina što znači da još više treba uložiti u edukaciju čemu ove akcije prvenstveno i služe, kako bi povećali brigu o okolišu na radost svih nas otočana i gostiju koji nas posjećuju jer su prirodne ljepote i dalje prvi motiv dolaska gostiju na otok, smatra direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Fotografije: Turistička zajednica grada Malog Lošinja

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.