59. Hvarske ljetne priredbe bogate glazbenim i kazališnim događanjima

Hvarske ljetne priredbe održavaju se kontinuirano od 1961. godine na povijesnim lokacijama grada Hvara. Franjevački samostan, Ljetnikovac Hanibala Lucića, Ljetna pozornica Veneranda, tvrđava Fortica, katedrala sv. Stjepana i Trg sv. Stjepana, te u mjestima Velo i Malo Grablje od 21. lipnja do 15. rujna bit će domaćini koncertima i kazališnim predstavama.

Hvar Summer Festival Season 2020

Ne propustite uzbudljivu sezonu #2020 koja nam donosi niz izvrsnih događanja!Krećemo s programom 21. lipnja u 21.00 h na 📍 Trgu sv. Stjepana!Vidimo se! 🤩Video: Palm ProductionsGrad Hvar / Hvar TownMinistarstvo kulture Republike HrvatskeHvar Tourist Board

Objavljuje Hvar Summer Festival u Srijeda, 10. lipnja 2020.

Manifestacija čuva dugu tradiciju kulturne ponude, posebice u domeni glazbene umjetnosti što ju čini prepoznatljivom na nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini. Priredbe su tradicionalno započinjale iza uskršnjih blagdana i trajale do polovice listopada, što ih je činilo najdužim festivalom na Jadranu, no ove godine program Hvarskih ljetnih priredbi bit će kraći i svečano će se otvoriti u nedjelju 21. lipnja, a završit će 15. rujna kazališnom predstavom “Šaka zemlje” Hvarskog pučkog kazališta.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Uz nastupe domaćih, hvarskih kulturno-umjetničkih i amaterskih društava, skraćeno izdanje manifestacije, okupit će i neka poznata imena hrvatske glazbe, kao i dramske umjetnike. U srpnju će tako nastupiti pijanist Matej Meštrović i bubnjar Borna Šercar, Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba izvest će predstavu “Tko pjeva zlo ne misli”, a nastupit će i Zagrebački solisti. Kolovoz će koncertom otvoriti Radojka Šverko, slijedi Filip Merčep, te Maja Posavec i Ivan Kapec u Večeri s Cohenom.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.