8. Blues kamp: U Parku prirode Lonjsko polje 4 dana blues blagdana

Potaknuti ljepotom i jedinstvenošću Sisačko moslavačke županije i prekrasnog okruženja Parka prirode Lonjsko polje te povijesnim i kulturnim bogatstvima osmu godinu za redom Pop rock škola organizira međunarodni blues kamp. 

Međunarodni blues kamp jedinstven je u Europi s obzirom na činjenicu da se održava u srcu Parka prirode Lonjsko Polje koji se proteže između Siska i Stare Gradiške, na pedeset tisuća hektara. Najveće je to močvarno stanište, raj za ptice, divlje životinje. Okružuju ga rijeke  Sava, Lonja, Česma i Strug. Unutar Parka proteže se nekoliko zanimljivih sela. Jedno od njih je i Etno  Selo Lonja u kojem se održava 8. Blues kamp. 

Osim predivnog ambijenta, posebnost i vrhunsku kvalitetu Blues kampu daju eminentni mentori, poznati glazbenici, predavači najprestižnijih glazbenih obrazovnih ustanova ove vrste glazbe iz Hrvatske i svijeta. Poseban šarm čine zajednički nastupi mentora i učenika, koji  stvaraju čaroban osjećaj, sljubljen sa vrhunskim bluesom i jedinstvenim posavskim noćima. 

– Definitivno uz blues pomičemo granice i barijere, stvaramo dodanu vrijednost, a ritam, harmoniju i melodiju spajamo sa tijelom i dušom. Ovakvim pristupom stvorili smo jednu novu turističku ponudu. Spojili smo ekološki, seoski i gospodarstveni turizam sa bluesom, ističu organizatori dodajući kako se u posebnost ovog kampa uvjerio i dugogodišnji predsjednik svjetske asocijacije bluesa iz Memphisa Jay Sileman koji je aktivno sudjelovao u glazbenim radionicama blues kampa prije par godina, a tom prigodom blues kamp je proglašen najboljim u Europi.

Edukativne radionice vode stručni timovi sastavljeni od vrhunskih glazbenika-umjetnika.  Polaznici kampa imaju mogućnost savladavanja glazbenog pisma te upoznavanje i nadgradnju znanja na instrumentu. Sudionici na raspolaganju imaju u slobodno vrijeme kreativnu kiparsko-likovnu radionicu u raznim tehnikama, od akvarela do izrade skulptura.

U posebnom ambijentu Lonjskog polja svaku večer za vrijeme trajanja kampa od 24. do 27. kolovoza u vrtu Etno sela Lonja održavat će se blues koncerti “SAVA-STRUG-DELTA-BLUES” koji su kao i sve dnevne radionice besplatni i otvoreni za javnost bez obzira na starosnu dob. Vrhunski bendovi u kombinaciji sa ambijentalnom rasvjetom stvaraju u pravom smislu glazbenu čaroliju koja će odjekivati Lonjskim poljem u ova četiri dana Blues blagdana.

Fotografije: Poprock škola

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.