A vi, kamo ćete za Novu?

Kada prođe Božić, što radimo? Čekamo Novu godinu!

Vrhunac najveselijeg mjeseca u godini definitivno je Stara godina, a u gradovima diljem Hrvatske ona se već tradicionalno obilježava besplatnim koncertima kako bi svi građani i njihovi gosti što veselije ušli u Novu godinu. Mi smo za vas istražili što tko nudi i tko to tamo pjeva.

Nama se posebno simpatičnim čini program u Hvaru. Na trgu Tvrdalj 31. prosinca u 11:00 sati je doček dječje Nove godine uz prigodni program, a u 22:00 je fešta za velike – doček Nove godine uz nastup grupe Totem. Ono što je nama super-duper-cool je da Hvar danas otvara svoje klizalište i školu klizanja naziva ‘Pingvin u Hvaru’. Da, klizanje na našem najsunčanijem otoku! Pa može li bolje?

Novalja će u Novu godinu ući uz glazbu Jelene Rozge, kojoj će predgrupa biti Rockatansky Band. Nova će se čekati na Trgu Bazilike na kojem još uvijek traje i Advent u Novalji s pregršt zanimljivih događanja, pa svratite i onamo ako ste u blizini i želite u Novu ući uz miris mora, a vjerojatno i koju zraku sunca prvog dana 2023. godine.

I u Karlovcu, na njihovoj Promenadi, još uvijek traje Advent, Upravo tamo će za doček Nove godine u 21.00 sat nastupiti Rivers band, a u 23:00 sati počinje prava zabava uz Magazin. Međutim, istinska glazbena poslastica u Karlovcu dogodit će se 30. prosinca, kada će nastupiti legendarna i neponovljiva Zdenka Kovačiček i njezin Greenhouse Blues Band. Toplo vam preporučamo da ne propustite nastup ove dive. Čak i ako mislite da ne volite Zdenku, nakon što odgledate njezin koncert promijenit ćete mišljenje.

Osim toga, u Karlovcu imate i klizalište i sanjkalište u Šancu, a cjelokupni program Adventa u Karlovcu provjerite OVDJE.

Požega na Staru godinu za najmlađe organizira Dječju novu godinu u 18:00 sati, dok je onaj ozbiljni doček Nove godine predviđen za 22:30 sati uz glazbeni nastup benda Twist Off. Još uvijek traje i požeški Advent koji vrijedi obići jer tu imate svašta za vidjeti, nastupaju odlični glazbenici, a nama je posebno zanimljiv Božićni pub kviz.

No, ono što nam je posebno zagrijalo srca u ovo predblagdansko vrijeme je akcija za napuštene životinje Božične njuškice Udruge za zaštitu životinja Sirius Požega. Sutra, 20. prosinca, u Tom klubu organiziraju družennje četveronožnih i dvonožnih, pa svratite onamo, zabavite se i kupite preslatki magnetić ili poseban kalendar i pomozite rad Udruge.

Poreč tradicionalno ima najpoznatiji istarski Advent, a pravu glazbenu poslasticu priprema i za ulazak u Novu 2023. godinu. Doček za najmlađe održat će se u podne na Trgu Matije Gupca, a u večernjim satima slijedi veliko finale i ispraćaj 2022. godine jer će na pozornici na Trgu slobode izaći svima poznati bend Prljavo kazalište koji će pred okupljenim mnoštvom izvoditi svoje bezvremenske hitove. Novogodišnja zabava potrajat će do jutarnjih sati u tad već novoj 2023. godini. Na Trgu Matije Gupca 1. siječnja održat će se i repriza dočeka Nove godine uz The Night Express.

Šibenik će u Novu 2023. godinu ući na čak nekoliko pozornica unutar stare gradske jezgre s već provjerenim, festivalskim konceptom dočeka. Na glavnoj novogodišnjoj bini, na jednom od najljepših mediteranskih trgova – trgu Katedrale sv. Jakova – nastupit će svjetska glazbena ikona, Róisín Murphy. Ova art-pop heroina Šibenik će uvesti u novu 2023. u solo izvedbi i s posebnim vizualno osmišljenim nastupom, što sve obećava jednu pravu glazbenu poslasticu.

Naslovna fotografija: Tim Adventura Šibenik

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.