Advent u Vukovaru 2020. u perivoju dvorca Eltz uz novo klizalište

Čarobni perivoj dvorca Eltz u Vukovaru ove godine obući će pravo adventsko ruho od 29.11. – 24.12.2020. Naime, čarolija Božića dogodit će se upravo na tom mjestu gdje će građani i posjetitelji Vukovara moći uživati u novom prostoru u kojem će se lakše i ispoštovati sve epidemiološke mjere.

ZBOG EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE OTKAZANE UGOSTITELJSKE KUĆICE

Veliki su bili planovi za ovaj Advent uz novi prostor, nove ugostiteljske kućice i brojne nove sadržaje, no zbog epidemiološke situacije program je prilagođen. Ipak građani i posjetitelji Vukovara zadržat će dio Adventske čarolije. Vukovarski Advent započinje paljenjem prve adventske svijeće, a iako tradicionalnih koncerata neće biti grad na Dunavu pokušat će dočarati duh Adventa uređenjem perivoja dvorca Eltz, koji će po prvi puta dobiti i ledenu bajku.

Sukladno preporuci broja posjetitelja održat će se Vukovarske adventske svečanosti uz tradicionalni koncert Tiha noć u Vukovaru, koji će biti upriličen 19. prosinca u Crkvi Svetih Filipa i Jakova. Iako nema velikih okupljanja Advent će ipak zbog posebnog uređenja grada i dvorca Elz donijeti duh Božića i na ulice grada, najavljuju organizatori naglašavajući kako sve ipak ovisi o epidemiološkoj situaciji.

NOVO KLIZALIŠTE U DVORCU ELZ

Uz nove jaslice, koje ove godine neće biti žive kako je planirano, Vukovar je za zabavu najmlađih kupio i novo klizalište koje će prvi puta biti postavljeno upravo u perivoju dvorca Eltz umjesto na središnjem gradskom trgu.

Program će se održavati uz pridržavanje svih sigurnosnih i epidemioloških mjera, najavljuju iz Turističke zajednice, pozivajući posjetitelje da najave za događanja provjere na službenim kanalima komunikacije Turističke zajednice grada Vukovara.

Naslovna fotografija: Facebook TZ Grada Vukovara

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.