Advent u Zagrebu počinje 28. studenog

Bez klizališta, no uz brojne koncerte i zbivanja, Advent u Zagrebu održat će se i ove godine. Manifestacija pod sloganom “Advent u Zagrebu, osjetite svjetlost” započet će 28. studenog. U programu će se naći brojna kulturna događanja i deset različitih festivala.

Najavljena tri nova projekta

Na medijskoj konferenciji direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld između ostaloga predstavila je i tri nova projekta. Prvi od njih je Svjetlost Zagreba, u kojem će se okititi i osvijetlilti prozori u Gornjem gradu. Turistička zajednica poziva i sve Zagrepčane da okite svoje prozore i na simboličan način se uključe u projekt. Drugi projekt je Šetnja kroz zagrebačke crkve i njihove jaslice, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Treći projekt koji se razvija i pokrenut će se 28. studenog je Proširena stvarnost koja će se nalaziti na preko 20 zagrebačkih lokacija.

Više od 70 koncerata

Detalji i konkretni datumi događanja, festivala i projekata biti će poznati za nekoliko dana. Advent u Zagrebu unatoč epidemiološkim ograničenjima i ove će godine biti mjesto održavanja brojnih koncerata. Prema riječima direktorice Bienenfeld bit će održano više od 70 koncerata na otvorenom, ali i u zatvorenim prostorima u kojima će biti ograničen broj gledatelja. Najznačajnije od tih koncerata prenosit će se streamom na društvenim mrežama.

Bez klizališta na Tomislavovom trgu

Bienenfeld je najavila kako ove godine, nakon konzultacija s gradskim i nacionalnim stožerom civilne zaštite, neće biti prepoznatljivog Ledenog parka na Tomislavcu. Ipak, naglasila je, u vremenu kada je otkazano čak 50 adventskih događanja u Europi, uz prilagodbu epidemiološkoj situaciji i uz odgovorno ponašanje, Zagreb će i dalje ostati prepoznat kao adventska destinacija. Ukoliko neće biti još strožih mjera i ograničenja ulazaka iz drugih zemalja, očekuje kako će ova turistička godina završiti na razini od 30% prošlogodišnje.

Prema riječima predsjednika Udruženja obrtnika Grada Zagreba Antuna Trojnara na tradicionalnoj lokaciji, na Trgu pod vurom, naći će se oko 15 blagdanskih kućica. U njima će svoje proizvode predstaviti obrtnici proizvođači suvenira. Predsjednik Nezavisne udruge ugostitelja Marin Medak, objasnio je kako je Grad Zagreb omogućio određene modifikacije na javnim površinama. Tako će se na terasama ugostiteljskih objekata prodavati kuhana vina, kava, kobasica i slično.

Izvor i fotografije: Zagreb.hr

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.