Advent Zagreb na listi najboljih božićnih sajmova na svijetu

CNN Travel uvrstio je Advent Zagreb na listu najboljih božićnih sajmova na svijetu, a posebno su istaknuli žive jaslice, nastupe na otvorenom, “fuliranje”, ali i božićni tramvaj s Djedom božićnjakom i njegovim vilenjacima.

Božićni sajmovi u ljudima probuđuju božićni duh i na ulice donose blagdansku atmosferu diljem svijeta. Tradicija božićnih sajmova započela je u Beču 1298. godine kada je organizirana prva zabilježena prosinačka tržnica u gradu, a tradicija se proširila svijetom tijekom stoljeća.

Od Njemačke, Švicarske do New Yorka, teško je pronaći destinaciju koja ne održava adventske sajmove na trgovima. Zapravo, neki su postali toliko popularni da su sami po sebi postali turističke atrakcije.

Zagreb je nakon pandemijske stanke najavio vraćanje Adventa koji je hrvatsku metropolu stavio na svjetsku kartu božićnih sajmova. Tako se Zagreb našao i na popisu najboljih sajmova na CNN travel što je dobra promocija za naš Advent.

Jasno je zašto je Zagreb tri godine zaredom proglašen “najboljom božićnom destinacijom” u internetskoj anketi portala European Best Destinations za putovanja. Hrvatska prijestolnica zablista u vrijeme adventa. Sjetite se živih jaslica, izrezbarenih ledenih skulptura, nastupa na otvorenom, pop-up barova i božićnog tramvaja s Djedom Božićnjakom i njegovim vilenjacima. Advent u Zagrebu ima i prostor posvećen “fuliranju” gdje ćete naći oduševljenu ekipu koja plešu na ulici dok jedu uličnu hranu i slušaju glazbu uživo, navodi CNN u svom članku dodajući termin održavanja Adventa u Zagrebu.

U organizaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba te institucionalnih i privatnih partnera, višestruko nagrađivani Advent Zagreb ove godine će se održati u periodu od 26. studenog i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 7. siječnja 2023.

Tako se, nakon dvije godine koje su bile obilježene ograničenjima zbog pandemije, Advent Zagreb vraća u punom sjaju, donoseći raznovrsne programe i ponudu na brojnim lokacijama. 

Otvorenje je predviđeno u subotu, 26. studenog, kada će se upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 17 sati, zatim u 18 slijedi otvorenje gornjogradskih lokacija, u 19 sati otvara se Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, a u 19:50 upalit će se lampice na Zrinjevcu.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.