Aquatika za sedmi rođendan pripremila bogat program i pogodnosti

Jedinstveni projekt vjernog prikaza prirodnog bogatstva i biološke raznolikosti hrvatskih rijeka, jezera i močvara, Javna ustanova Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac, slavi sedmi rođendan od kada je prvi puta otkrila tajne života riječnoga svijeta.

sedmi rođendan aquatika
Foto: Denis Stošić

Jedan od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova do sada je privukao više od 460 tisuća posjetitelja iz Hrvatske, cijele regije i Europe, ali i dalekih zemalja poput Australije, Indonezije, Brazila i Kine.

Jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj smješten je u Karlovcu, gradu na četiri rijeke, i ovoga vikenda, 21. i 22. listopada, priprema raznovrsni program i niz rođendanskih pogodnosti za posjetitelje.

Atraktivan postav koji u karlovačkom akvariju prati tok tipične krške rijeke, pružajući detaljan, zanimljiv, poučan i uzbudljiv pogled u čudesan slatkovodni svijet omogućuje svakom posjetitelju doživljaj riječnoga toka od izvora do ušća.

Sedmi rođendan uz bogat program za obitelji s djecom

sedmi rođendan aquatika

Standardni postav ovoga će vikenda biti obogaćen programom namijenjenom prvenstveno obiteljima s djecom i održavat će se na akvarijskom trgu, u Zelenoj knjižnici Aquatike te na šetnici uz Aquatiku. Obuhvatit će kreativne radionice za djecu, dječji buvljak, poligon zabavnih igara “Kopnene vode”, susret s rijekom Koranom kroz tematske šetnje u pratnji vodiča te rođendansku zabavu uz svirku benda “LA PAPA”.

Naravno, uz bogat program proslave sedmog rođendana Aquatike, za posjetitelje su osigurane i posebne pogodnosti. Među njima su 50% popusta na individualne ulaznice, popust od 25% na sve suvenire u akvarijskoj suvenirnici te posebna rođendanska ponuda u caffe baru.

aquatika u karlovcu

Podsjetimo, Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac je ekološka, obrazovna, turistička i znanstvena atrakcija. Osim funkcije javnog akvarija, cilj Aquatike je predstaviti i tradicijsku kulturu, geološku prošlost i način života uz hrvatske rijeke, koje su najbogatije po broju slatkovodnih riba u Europi, ali i na različitim projektima sve intenzivnije surađivati sa znanstvenim sektorom.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.