Arte in situ – ljepote Vodnjana kao umjetnička inspiracija

Arte in situ likovna je kolonija koja se već šesnaestu godinu održava u Vodnjanu. Organizatori kolonije su umjetnici Solidea Guerra i Boris Roce. Guerra, keramičarka, skulptorica i slikarica, svake godine poziva umjetnike iz različitih zemalja u svoj rodni grad, Vodnjan, da tu žive i stvaraju svoja umjetnička djela. Umjetnici borave od 7 do 14 dana u Vodnjanu, stvaraju svoja umjetnička djela te ih na kraju kolonije prezentiraju publici na završnoj izložbi.

arte in situ vodnjan
Izvor: Turistička zajednica grada Vodnjana

Izložba Arte in situ ove će se godine održati u četvrtak, 30. svibnja s početkom u 19 sati u casi Rosina, ulica San Rocco 48b, Vodnjan.

Tema simpozija je slobodna kao i tehnika. Umjetnici za svoje radove traže inspiraciju u ljepotama Vodnjana, a zauzvrat budu obogaćeni tim istim ljepotama grada, koje kasnije izražavaju kroz svoje radove.

Na ovogodišnjoj koloniji sudjelovati će umjetnici iz sedam zemalja: Ivana Petan (Slovenija), Nizam Onal (Turska), Merima Fetahović (Srbija), Cristian Vigliarolo (Italija), Lauren Moreira (Italija), Emanuele Bertossi (Italija), Nikola Nenadić (Hrvatska), Petar Đakulović (Hrvatska), Thatree Muangkaew (Tajland), Mohamed Abdelhady (Egipat), Aysenur Ceren Asmaz (Turska), Solidea Guerra (Hrvatska/Velika Britanija) i Boris Roce (Hrvatska).

bazen umjetnička kolonija vodnjan
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Vodnjana

U samim počecima simpozija naglasak je bio na keramici ali kroz godine, kako je simpozij rastao, proširio se i na druge umjetnosti te je simpozij prerastao u multimedijalni simpozij gdje se svaki autor prikazuje kroz svoje izražajno sredstvo i vlastiti umjetnički jezik.

U 16 godina izdanja kroz ovu umjetničku koloniju prošlo je gotovo dvjesto umjetnika iz raznih zemalja te raznih stilova, godišta i umjetničkih rukopisa.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.