Sva četiri hrvatska turistička filma osvojila nagrade na filmskom festivalu ART&TUR u Portugalu

Na Međunarodnom festivalu turističkog filma ART&TUR koji se protekla četiri dana održavao u Portugalu nagrade su osvojila četiri hrvatska predstavnika. U konkurenciji turističkih promotivnih filmova i dokumentaraca iz cijeloga svijeta hrvatska produkcija na taj je način dobila priznanje za promidžbu u godini u kojoj je upravo turizam najviše pogođen korona krizom. Hrvatski filmovi već su dobili niz nagrada na međunarodnim festivalima, pa najnoviji uspjeh zasigurno nije slučajan.

No krenimo redom. Međunarodni festival turističkog filma ART&TUR održao se po trinaesti puta i kao forum za razmjenu iskustava dobio je visoko međunarodno priznanje, zahvaljujući kvaliteti i količini filmova, kao i integraciji u svjetsku mrežu sličnih festivala CIFFT. Danas je CIFFT najprestižnija inicijativa za dodjelu nagrada i priznanja u marketinškom videu turističke industrije. Sa 18 članova festivala, Grand Prix CIFFT Circuit najveće je natjecanje posvećeno video marketingu za industriju putovanja i turizma, obuhvaćajući 17 zemalja i 18 gradova.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Prvo mjesto u konkurenciji ‘Turističke destinacije – Filmske lokacije’ osvojio je Croatia Your Next Filming Destination. Film je snimljen u suradnji Hrvatske turističke zajednice i producentske kuće Balduči, a poziva filmsku industriju da izabere Hrvatsku kao svoju destinaciju za snimanje filmova. Nagradu je primila producentica Spomenka Saraga.

U konkurenciji ‘Socijalna odgovornost’ film Zagreb Loves You dobio je drugu nagradu. Radi se o nešto drugačijem promotivnom filmu Turističke zajednice grada Zagreba u kojem se pokazuje cijeli spektar emocija koje su Zagrepčani proživjeli 22. ožujka, kada je grad pogodio razoran potres. Nagradu je preuzela direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Također drugo mjesto no u kategoriji ‘Wellnes turizam’ pripalo je filmu Dubrovnik – Safe Vacation. Radi se o animiranom filmu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika u kojem vitez Orlando gledatelje odvodi u 1377. godinu kada je u Dubrovniku začeta ideja karantene kao načina borbe protiv raznih epidemija. Nagrada je uručena producentu Stjepanu Milasu.

I na kraju nagradu za najbolji originalni soundtrack dobio je promotivni film Turističke zajednice grada Rijeke i produkcijske kuće Balduči film Rijeka – I miss you u kojem se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city-break destinacija.

Naslovna fotografija: Facebook ART&TUR

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.