Atraktivna izložba Ribarenje projekta “Prijatelji mora” gostuje u Malom Lošinju

- Oglas -

Četrnaestu godinu atraktivna izložba projekta “Prijatelji mora” obilazi trgove i rive hrvatskoga Jadrana. Tijekom ljeta 2024. godine na devet destinacija Istre i Sjevernog Jadrana izložbu će vidjeti veliki broj posjetitelja. U Malom Lošinju izložba Ribarenje gostuje na Rivi lošinjskih kapetana od  24.5. do 6. lipnja 2024.godine.

Prijatelji mora 2024., izložba Ribarenje Mali Lošinj
Foto: Aleksandar Tomulić, izvor: TZ Grada Malog Lošinja

Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, osmislili su 2009. godine nacionalnu kulturološko turističku kampanju “Prijatelji mora”. Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, tijekom ljetnih mjeseci hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima, skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije i očuvanja Jadranskoga mora.

IZLOŽBA 2024. – Prijatelji mora: “Ribarenje”

Foto: Sandro Puncet, izvor: TZ Grada Malog Lošinja

Izložba iz ciklusa Prijatelji mora 2024. godine na 30 velikih formata propituje ribolov i život na moru te predstavlja vizuale onakve kakve ih vide fotografi tražeći svoje autentične kadrove u optičkoj igri svjetla.

Cilj ove izložbe je pokazati domaćim i stranim posjetiteljima zavidnu medijsku kulturu kroz fotografiju koja, temom u zadanom vremenu, na osebujan način prikazuje ljude i ribolov koji život znači. Fotografska izvrsnost odabranih autora očituje se u njihovom poimanju likovne estetike.

Prijatelji mora 2024., izložba Ribarenje Mali Lošinj
Foto: Petar Trinajstić, izvor: TZ Grada Malog Lošinja

Radove je selektirao stručni tim festivala “Rovinj Photodays”, a izlažu Petar Trinajstić, Ivan Kosić, Danijel Frka , Aleksandar Tomulić i Sandro Puncet.

U suradnji s turističkim zajednicama Prijatelje mora uz Mali Lošinj ugostit će i Pula, Rovinj, Krk, Njivice, Omišalj, Baška, Punat, Šilo i Malinska.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.