Turističkoj zajednici grada Bakra nagrada “Simply the Best”

Projekt turističke zajednice osmišljen u doba korona krize pod nazivom Baštinska škrinjica dobitnik je nacionalne godišnje nagrade Simply the Best za 2020. godinu. Ovu nagradu za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, tradicionalno dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

U doba pandemije i u vrlo zahtjevnim uvjetima rada, u kojem je posebice turistički sektor stavljen na kušnju, Turistička zajednica Grada Bakra iskazala se svojom kreativnošću te se svojim inovativnim projektom okitila i vrijednom nagradom. Osvojene su dvije Simply the best nagrade:

  • Turistička agencija “VIA MEA” osvojila je nagradu u kategoriji Putnička agencija – Suradnja s lokalnom zajednicom za unapređenje turističke ponude grada Bakra i za razvoj novog turističkog proizvoda – baštinske gastro manifestacije Tuna fest
  • Baštinska škrinjica osvojila je nagradu u kategoriji – Novi projekt u turizmu za izvrsnost, kreativnost i unaprjeđenje turističke ponude destinacije.

Projekt Baštinske škrinjice nastao je iz potrebe da se, unatoč posljedicama epidemije, nastavi s radom i na kreativan način, uz podršku lokalne zajednice, premoste problemi uslijed smanjenih budžeta u uvjetima otežanog turističkog funkcioniranja. Cilj Baštinske škrinjice je animiranje lokalnog stanovništva u svrhu prikupljanja i očuvanja vrijednog baštinskog materijala.

Brojni stanovnici i zaljubljenici u bakarski kraj odazvali su se pozivu turističke zajednice šaljući joj fotografije, stare razglednice, autorske pjesme, priče i zanimljive zapise o raznim povijesnim ličnostima. U škrinjici su pohranjeni Praputnjarski zapisi te brojne zanimljive priče poput one o slijepom bakarskom vodonoši Ivanu Čopu, koji je živio u Bakru krajem 19. stoljeća.

Svoje mjesto u škrinjici pronašla je i priča o ženama bakarske obitelji Roberti koje su više od 150 godina, s koljena na koljeno, prenosile i brižno čuvale recept za Bakarsku tortu. Turistička zajednica Grada Bakra u suradnji s pekarom “Vrbnik” uspjela je oživjeti taj recept i u svoju ponudu uvrstiti Bakarsku tortu – slasticu raskošnog okusa, čime se dodatno obogatila gastronomska ponuda Grada Bakra.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.