BESPLATNE EDUKACIJE – Animator za aktivni i kulturni turizam te voditelj marketinga i prodaje u turizmu

S obzirom na bogato kulturno naslijeđe u Vukovarsko-srijemskoj županiji, velik broj povijesnih lokaliteta, kulturne baštine, kulturnih institucija kao i kulturnih manifestacija, kulturni turizam prepoznat je kao nositelj razvoja turizma u VSŽ.

Budući da Slavonija nudi bezbroj mogućnosti razvoja u turizmu Tehničko učilište Vinkovci u sklopu projekta “Nova znanja za nove poslove u turizmu u VSŽ” odlučilo je dati svoj doprinos  te najugroženijim dobnim skupinama na tržištu rada omogućiti  obrazovanja u sektoru turizma i na taj način im olakšati zapošljivost i konkurentost na tržištu rada.

Istraživanjem tržišta detektirano je kako je potrebno razviti specijalizirane vodiče za kulturne ture u VSŽ-u, koji imaju predznanje o povijesti VSŽ područja, imaju komunikacijske sposobnosti i sposobni su ispričati priču posjetiteljima o kulturnim znamenitostima i vrijednostima u VSŽ-u.

Istraživanje je donijelo 3 nova programa obrazovanja koja će se razvijati kroz projekt; Animator za aktivni turizamAnimator za kulturni turizam I Voditelj prodaje i marketinga u turizmu.

PRIJAVITE SE NA BESPLATNU EDUKACIJU

Ovim projektom omogućit će integracija nezaposlenih osoba u društveni život  zajednice kroz  stjecanje novih vještina, poboljšanje znanja i poticanje aktivnog uključivanja na tržište rada kroz razvoj tri programa obrazovanja u skladu s definiranim potrebama nezaposlenih  i potrebama turističkog sektora VSŽ koji će se provoditi u dva grada, Vinkovcima i Vukovaru.

Prema preliminarnom istraživanju u Vukovarsko-srijemskoj županiji postoji potreba za kadrovima u području animacije u aktivnom turizmu, interpretiranja lokaliteta  VSŽ, razvijanja novih turističkih aranžmana. Tehničko učilište Vinkovci u suradnji sa Učilištem Studium i Poletom d.o.o  kroz 20 mjeseci trajanja projekta omogućit će obrazovanje i dodatno osposobljavanje za 40 nezaposlenih osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine.

Kroz ovaj projekt nezaposlene osobe ( mlađi od 25 i starijii od 54 godine ) imaju mogućnost obrazovati se za programe Turističkog animatora u aktivnom turizmu Voditelja prodaje i marketinga u turizmu i Pratitelja u kulturnom turizmu, a  uz snažnu komponentu  praktičnog rada sudionici će dobiti uvid u način  na koji mogu iskoristiti svoje znanje te primjeniti  nove vještine.

Svi zainteresirani nezaposleni, mlađi od 25 godina ili stariji od 54 godine još uvijek se mogu prijaviti na edukacije pozivom na broj telefona 091 356 00 00, ispunjavanjem prijavnog obrasca  ili na mail projekt.novaznanja@gmail.com

Naslovna fotografija: Gerd Altmann / Pixabay.com

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.