Besplatno razgledanje izložbi u Gradu Pagu povodom Noći muzeja

Turistička zajednica Grada Paga poziva Vas na besplatno razgledanje izložbi u gradu Pagu, u petak, 27. siječnja 2023. godine od 18 do 20 sati.

Svi zainteresirani tako će moći razgledati Galeriju paške čipke, Etno kuću Kulturno-umjetničkog društva Družina i Izložbu Bartula Kašića na Trgu Petra Krešimira IV. Stalni postav izložbe solarstva bit će dostupan u I Magazinu soli, a Stalni postav izložbe crkvene umjetnosti u Benediktinskom samostanu sv. Margarite.

U prizemlju zgrade u kojoj je smještena Izložba crkvene umjetnosti u Koludraškoj ulici održat će se prezentacija umijeća izrade paške čipke koju će voditi čipkarica Jasna Magaš sa polaznicima čipkarske sekcije Osnovne škole Jurja Dalmatinca.

“Noć muzeja” je manifestacija koju od 2005. godine organizira Hrvatsko muzejsko društvo. Muzeji, galerije, arhivi, znanstveno-istraživački centri, obrazovne i druge institucije u Hrvatskoj zadnji petak u siječnju besplatno otvaraju svoja vrata posjetiteljima.

Ove godine održat će se osamnaesta po redu Noć muzeja, manifestacija koja je tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Paga

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.