Besplatnom turom Dubrovnik obilježava 10 godina emitiranja prve GOT epizode

Turistička zajednica grada Dubrovnika obilježava desetu obljetnicu emitiranja prve Game of Thrones epizode. Naime, za sve obožavatelje serije koji ovog vikenda posjete Dubrovnik upriličit će se besplatna Game of Thrones tura na hrvatskom i engleskom jeziku. Tematske GOT ture će se održati u subotu, 17. travnja s početkom u 10 sati, ispred TIC-a Pile.

Dubrovnik je bio domaćin snimanja ove planetarno popularne serije i najgledanije HBO serije ikada od 2011. do 2018. godine, od 2. do 8. sezone. Serija koja je postala svjetski televizijski fenomen, snimljena prema romanu Georgea R.R. Martina, osvojila je brojna priznanja uključujući i 59 Emmy nagrada, prvi puta je emitirana 17. travnja 2011. godine, a pogledalo ju je oko 13 milijuna ljudi širom svijeta.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Dubrovnik je u seriji predstavljao glavni grad sedam kraljevstava, King’s Landing, jednu od najvažnijih lokacija u seriji, a scene snimane u Kraljevom grudobranu donijele su neprocjenjivu svjetsku promociju kako Dubrovniku, tako i Hrvatskoj. Poznate atraktivne vizure Dubrovnika prepoznate su širom svijeta, kako od obožavatelja serije tako i od brojnih stranih medija koji su pisali o ljepotama Dubrovnika.

Brojne promotivne aktivnosti, koje je provodila Turistička zajednica grada Dubrovnika, povezane uz serijal Game of Thrones, obilježile su proteklo desetljeće. Posebno je zanimljiva bila Game of Thrones mapa grada s označenim lokacijama snimanja pomoću kojih su brojni obožavatelji mogli obilaziti mjesta snimanja samostalno, ali i u okviru brojnih tematskih GOT tura u pratnji vodiča.

Dubrovnik su posjetile brojni strani novinari i TV ekipe koji su isključivo na temu serije radili reportaže o Dubrovniku, a organizirane su brojne prezentacije na emitivnim tržištima. Željezno prijestolje korišteno za snimanje serije svojevremeno je na kratko vrijeme i posuđeno za promociju Dubrovnika. Za nekoliko studijskih putovanja stranih novinara osmišljen je poseban tematski GOT jelovnik s jelima koja se u seriji spominju, kako bi novinari mogli zamisliti ali i okusiti da su u King’s Landingu.

Turistička zajednica grada Dubrovnika je u suradnji s HBO-m, Hrvatskom turističkom zajednicom i Gradom Dubrovnikom organizirala premijeru posljednje epizode 8. sezone 2019. godine u tvrđavi Revelin u Dubrovniku. Tom prilikom organiziran je i nagradni natječaj u 14 europskih zemalja te su sretni dobitnici tako imali priliku nazočiti premijeri, kao i posjetiti lokacije snimanja svoje omiljene serije.

Dubrovnik se u proteklih 10 godina afirmirao kao atraktivna lokacija za filmska snimanja, čemu je sasvim sigurno doprinio serijal Game of Thrones.

Na kraju recimo kako je zbog epidemioloških mjera broj sudionika subotnje ture ograničen, pa je potrebno potvrditi dolazak do petka, 16. travnja, do 17 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili na broj telefona: +38520312011.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.