Booking.com i Airbnb korisnicima Zagreb prvi prema čistoći smještaja. Što je vama najvažnije pri odabiru smještaja?

Prema nedavno provedenom istraživanju o europskim metropolama sa najčišćim smještajem, Zagreb je na prvom mjestu po ocjenama korisnika kada gledamo ocjene najznačajnijih platformi za rezerviranje smještaja Airbnb i Booking.com. Neke od recenzija gostiju svoj boravak u glavnom gradu Hrvatske opisuju kao „blistavo čist“ i „besprijekorno čist“. Veliko je ovo priznanje za pružatelje usluga u hrvatskoj metropoli, koja je sve zanimljivija europskim putnicima, navode u Turističkoj zajednici Grada Zagreba.

S pojavom pandemije higijena putovanja postala je broj jedan zahtjev te je čistoća smještaja iznimno važna kategorija pri odabiru. Stoga je provedeno istraživanje prema ocjenama korisnika tri najznačanije platforme za rezerviranje smještaja Airbnb, Booking.com i Tripadvisor. Istraživanje se temelji na prosjeku ocjena čistoće smještaja u popularnim europskim glavnim gradovima. U ukupnom poretku od 20 najčišćih odredišta u Europi, Zagreb je zauzeo visoko 3. mjesto s prosjekom od 4,740, a ispred su samo Lisabon s prosjekom ocjena od 4,792, dok je na drugom mjestu Prag s gotovo identičnom ocjenom kao Zagreb, tj. prosjekom od 4,741.

ANKETA – ŠTO JE ZA VAS NAJVAŽNIJE PRI ODABIRU SMJEŠTAJA?

Pitamo Vas što je prema vama najvažnije pri odabiru smještaja. Čistoća, blizina centru odnosno najvažnijim turističkim atrakcijama, cijena, uređenost objekta i kategorizacija odnosno broj zvjezdica, ocjena korisnika ili nešto drugo? Kako odlučujete koji ćete smještaj odabrati?

Naslovna fotografija: Pixabay / Robert Marinković

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.