Britanci će uskoro moći putovati u Hrvatsku najavljuje The Mirror

Britanski dnevni list The Mirror objavio je članak u kojem se navodi kako će, nakon popuštanja putničkih restrikcija u Ujedinjenom Kraljevstvu, Hrvatska biti otvorena za britanske posjetitelje.

U članku se navodi kako bi Britanci uskoro mogli nesmetano putovati u Hrvatsku, ako ispune jedan od propisanih uvjeta, odnosno prilože dokaz o cijepljenju, negativnom PCR ili antigen testu ili potvrdu o oporavku od COVID-19 ne stariju od 180 dana. Uz to, u članku se navodi kako svi turisti prilikom ulaska u Hrvatsku moraju pokazati potvrdu rezerviranog smještaja i ispuniti online obrazac prije putovanja. Kako je naglašeno u tekstu, riječ je o novim pravilima prema kojima Hrvatsku mogu posjetiti i turisti iz zemalja koje nisu članice EU-a, a koja vrijede od 1. travnja.

Navedena pravila primjenjivat će se nakon što u Ujedinjenom Kraljevstvu popuste putničke restrikcije. Naime, u UK-u je trenutno na snazi mjera prema kojoj su međunarodna putovanja zabranjena, no očekuje se kako će ograničenje popustiti nakon 17. svibnja. Autorica članka dodatno navodi kako, osim kratkotrajnog turističkog boravka, Britanci u Hrvatskoj mogu provesti i cijelu godinu, koristeći “vizu” za digitalne nomade.

Dodajmo kako informacije o novim mjerama prilikom ulaska u Hrvatsku prenose i britanski The Independent, Express  te travel platforme TTG Media i Travel Weekly.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.