Čak 60% putnika Flixbus-a u Hrvatskoj su žene

Prema istraživanju FlixBus-a, jednog od najvećih europskih prijevoznika putnika autobusom, provedenom u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu i Hendal agencijom za istraživanje tržišta, od ukupnog broja FlixBus putnika u Hrvatskoj, 60% su žene u dobi između 18 i 39 godina. Istraživanje također pokazuje kako je prilikom planiranja putovanja ženama na prvom mjestu osjećaj sigurnosti, čistoća i udobnost.

FlixBus-om žene najviše putuju iz Zagreba i Splita, a vrijeme provedeno u vožnji predstavlja priliku za odmor i opuštanje. Osim u svrhu odmora te posjete obitelji i prijateljima, sve više žena koristi prijevoz autobusom i u poslovne svrhe. Vrijeme vožnje tako može poslužiti kao priprema za poslovni sastanak, odgovaranje na mailove ali i prijeko potreban predah prije planiranih aktivnosti.

Uz sigurnost, laku dostupnost i dobru povezanost pogotovo u Europi, prijevoz autobusima je zadnjih godina doživio renesansu upravo zahvaljujući naprednoj tehnologiji. Planiranje putovanja postalo je brže i jednostavnije, a uz znatnu uštedu vremena i novca nije se potrebno odreći udobnosti. Također, može se primijetiti i sve snažniji trend žena svjetskih putnica koje uživaju putovati same i svojim primjerom osnažuju i druge žene. Osim u Hrvatskoj, FlixBusu su i na globalnoj razini više naklonjene žene.

Promjene navika putovanja autobusom u “novo normalno” vrijeme

S obzirom na trenutna brojna ograničenja, strogi režim na graničnim prijelazima kao i činjenicu da se epidemiološke mjere razlikuju od države do države te se vrlo često mijenjaju, promijenile su se navike putovanja. Putnici tako biraju kraće destinacije i odlučuju se na putovanja unutar Hrvatske.

Dolaskom ljepšeg vremena povećana je potražnja prema destinacijama na obali te su od ovog tjedna uvedeni dodatni polasci na relaciji Zagreb – Split. Isto tako, dodatni polasci uvedeni su i prema Zadru, a upravo zbog svoje pristupačnosti i ljepote Donatov grad slovi kao jedna od omiljenih vikend destinacija brojnih Zagrepčana i Zagrepčanki.

Izvor i foto: FlixBus

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.