Crikvenica je domaćin Svjetskom prvenstvu mažoretkinja

Crikvenica će od 24. do 26. lipnja biti grad domaćin Svjetskom prvenstvu mažoretkinja koje će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani, prema pravilima Svjetske asocijacije WAMT.

Na prvenstvu sudjeluje oko 2.000 mažoretkinja zajedno s pratnjom, delegatima, sucima i predstavnicima. Crikvenicu će posjetiti više od 50 timova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke, Južnoafričke Republike, Španjolske i Kirgistana. Timovima sudionicima će se pridružiti i delegati, zajedno sa sucima iz Južnoafričke Republike, SAD-a, Kanade, Filipina, Cipra, Španjolske, Malte i Švicarske. Natjecatelji će se predstaviti s oko 500 koreografija kojima će se boriti za titule svjetskih prvaka u pet dobnih razreda.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje će ponuditi bogati program tijekom kojega ćete moći vidjeti najbolje mažoretkinje svijeta.
U jutarnjem programu u subotu i nedjelju posjetitelji će moći vidjeti discipline akrobatsko – gimnastičkog stila sa štapovima i pom-pomima, a u poslijepodnevnim satima na rasporedu su discipline plesno – tradicionalnog stila.

Organizator prvenstva je Plesni klub „Fiume“, čije su članice i Crikveničanke Dina Jurić i Sara Peričić, koje će na domaćem terenu braniti prošlogodišnje osvojene titule svjetskih prvakinja. Dođite, zabavite se i podržite najbolje mažoretkinje svijeta!

Izvor i foto: Turistička zajednica Grada Crikvenice

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.