Crikvenica za vikend u znaku lovora, joge i sporta

Znate li kako je u Crikvenici još davne 1926. godine podignut lovorov gaj i kako je prije devet godina grad dobio svoj prvi labirint, Mediteranski labirint ljubavi u potpunosti oblikovan od lovora? Crikvenica i lovor dakle imaju poveznicu zbog koje će ovog vikenda biti održani još jedni Dani lovora.

Radi se o manifestaciji koja će se, od 10. do 12. lipnja održati u sklopu projekata “Crikvenica – Zdravi grad” i “In love in Crikvenica”. Dani lovora održat će se u organizaciji Udruge Kušac te pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice i Turističke zajednice Grada Crikvenice.

Tako će se u petak, 10. lipnja od 18 sati, u predvorju Gradske vijećnice u Crikvenici održati izložba fotografija lovora Foto kluba Crikvenica, a od 19 sati možete poslušati predavanje predavačice Vasiljevke Kovač na temu “Lovor za zdravlje”. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Subota, 11. lipnja, od 18 sati, rezervirana je za aktivnosti na otvorenom. Tako će se u Mediteranskom labirintu ljubavi koji, između ostaloga, ostvaruje želje, pomlađuje i proljepšava, održati svjesno hodanje, meditacija u pokretu, nakon čega slijede vježbe joge pod vodstvom Džonija Schwarza, koji će nakon vježbi izvesti koncert na gitari na frekvenciji 432 koja će sudionike uvesti u opuštajuće, meditativno stanje. Ponesite prostirke i opustite dušu i tijelo.

Za one koji se žele dodatno opustiti recimo kako će, također u subotu, u sklopu Međunarodnog dana joge biti održana vježba joge i u prijepodnevnim satima. Prva radionica od 8 do 9:30 održat će se na glavnoj gradskoj plaži kod Sabbije, a vodit će ju Maja Stošić iz centra Joga u svakodnevnom životu iz Rijeke.

U nedjelju, 12. lipnja, svi zainteresirani mogu poći u berbu ljekovitoga bilja pod vodstvom vrsne poznavateljice istoga, Vasiljevke Kovač. Okupljanje je u 11 sati na Mediteranskom labirintu ljubavi.

No osim Dana lovora i Međunarodnog dana joge, Crikvenica će ovog vikenda biti mjesto sportskog događanja. Naime, ove subote 11. lipnja od 15 sati, Gradska sportska dvorana ugostit će veterane i veteranke u rukometu, sportu u kojem je Hrvatska svjetska velesila.
Bit će to i prigoda za druženje rukometaša koji su ispisivali stranice naše rukometne povijesti, pa premda rezultat nije u prvom planu, stara rivalstva su uvijek aktualna, što daje posebnu draž turniru.

Fotografije: Turistička zajednica grada Crikvenice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.