CRO Race 2023. – gotovo 1.000 kilometara hrvatskih ljepota

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race 2023. bit će jedan od velikih promotora Hrvatske u svijetu. Osmo izdanje utrke održat će se od 26. rujna do 1. listopada i ugostit će 18 svjetskih biciklističkih timova. Prijavljeno je 126 biciklista, iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije natjecanja World Teams.

Među zvučnim timovima natječe ih se pet iz kategorije UCI WorldTeams: Bahrain – Victorius, Ineos Grenadiers, Lidl-Trek, Team DSM-Firmenich i Team Jayco Alula. Sudjelovat će i dvojica Hrvata – Fran Miholjević (Bahrain – Victorius) i Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic).

Sudeći prema atmosferi i dojmovima koji su vladali prošlih sezona, uzbuđenja neće nedostajati ni ove godine jer je sudjelovanje vrhunskih timova i biciklista idealan recept za dinamičnu utrku i neizvjesnu borbu za pobjedu.

cro race
Foto: KL Photo

Utrka po prvi puta na dva hrvatska otoka

CRO Race održat će se na šest etapa na trasi dugoj gotovo 1.000 kilometara diljem Hrvatske. Tako će biciklisti uživati u prirodnim ljepotama već poznatih, ali i nekih novih destinacija. Najveća je novost da CRO Race ove godine dolazi i na dva hrvatska otoka – Krk i Pag. Biciklisti će naime voziti po otoku Krku, a domaćin starta četvrte etape je grad Krk koji će tako postati prvi otočni domaćin u povijesti utrke.

///Četvrta etapa međunarodne biciklističke utrke CRO Race starta iz Krka 29. rujna

Na konferenciji za medije na kojoj je najavljen ovogodišnji CRO Race prisustvovali su i predstavnici četvrte – ujedno i najduže etape – Krk i Labin (191 km) i pete etape Crikvenica i Ozalj (188 km): Branko Karabaić, direktor TZO Punat, Marijana Biondić, direktorica Turistička zajednica Grada Crikvenice, Ivana Kovačić, direktorica TZG Krka i Željko Fanjak, direktor TZ Karlovačke županije.

cro race krk
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada krka

Cro Race 2023. – etape:

  1. Primošten – Sinj (181 km),
  2. Biograd na Moru – Novalja (114,5 km),
  3. Otočac – Opatija (133,5 km),
  4. Krk – Labin (191 km),
  5. Crikvenica – Ozalj (189 km) i
  6. Samobor – Zagreb (157,5 km).

Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, a izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu. Zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak 130 zemalja.

Kao partneri projekta, uz Turističku zajednicu Grada Krka, utrci CRO Race pridružili su se Turistička zajednica općine Malinska-Dubašnica, Turistička zajednica općine Dobrinj, Turistička zajednica općine Omišalj, Turistička zajednica općine Punat, Turistička zajednica općine Baška, Turistička zajednica općine Vrbnik i Turistička zajednica otoka Krka, uz podršku Turističke zajednice Kvarnera.

Digitalna verzija službene brošure utrke CRO Race dostupna je na službenoj web stranici utrke.

Naslovna fotografija: KL Photo

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.