CRO Race 2023. – Krenula ogromna promocija Hrvatske kroz gotovo 1000 kilometara prirodnih ljepota

Osmo izdanje utrke CRO Race održava se od 26. rujna do 1. listopada, a ugošćuje 18 svjetskih biciklističkih timova. Na utrci sudjeluje preko 120 sportaša s nekoliko kontinenata.

CRO Race 2023.
Foto : Josip Krnić

Na trasi dugačkoj gotovo 1000 kilometara cilj druge etape završava po prvi puta na jednom otoku i s ponosom za sve nas upravo u Novalji! Biti među odabranim destinacijama pored toliko prelijepih u Hrvatskoj, za nas je iznimna čast, no i potvrda dugogodišnjih ulaganja i iskoraka koje Novalja čini po pitanju sporta i sportskih manifestacija, izjavila je Marina Šćiran Rizner, direktorica Turističke zajednice grada Novalja.

Novalja, Pag
Foto: Josip Krnić

Mjesečev otok na ovaj način u svijet šalje svoju najljepšu turističku razglednicu kroz sinergiju vrhunskog sporta, turizma i promocije emitiranjem utrke kroz 180 kanala na 6 kontinenata svijeta.

Nama ostaje motiv za stvaranje novih turističkih sadržaja i promocije destinacija kao poželjne za razvoj cikloturizma, trenutno jednog od najsnažnijeg rastućeg oblika turizma idealnog za otkrivanje i uživanje u destinaciji u vansezonskom razdoblju, dodaje Šćiran Rizner.

cro race
Foto: KL Photo

Među zvučnim timovima natječe se pet iz kategorije UCI WorldTeams: Bahrain – Victorius, Ineos Grenadiers, Lidl-Trek, Team DSM-Firmenich i Team Jayco Alula. Sudjelovat će također dvojica Hrvata – Fran Miholjević (Bahrain – Victorius) i Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic). Uzbuđenja neće nedostajati ni ove, kao niti prošlih godina, jer su vrhunski timovi i biciklisti idealan recept za neizvjesnu borbu.

fortica
Izvor fotografije: Bikademy

Unikatno okruženje paške prirode

Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race ove godine dolazi u unikatno okruženje paške prirode. Grad Novalja podržao je ovaj hvalevrijedni projekt kojim će Mjesečev otok postati jedna od etapa ovog vrhunskog sportskog doživljaja, rekao je Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje.

Sudjelovanje Novalje kao prve otočne destinacije u svjetskoj klasi biciklističke sportske arene za grad znači veliko postignuće u pozicioniranju sporta kroz turističku lepezu destinacije.

Ova međunarodna utrka predstavlja jedan od najvrjednijih sportskih događaja koji sada povezuje Lijepu našu i s otocima, ističe Dabo.

Novalja, Pag
Foto : Josip Krnić

U narednom petogodišnjem razdoblju cilj nam je putem ovakvih događanja pozicionirati Novalju kao destinaciju aktivnog turizma, ali i potaknuti sve sudionike na praćenje svjetskih turističkih trendova i sudjelovanje dionika u njima. Čast nam je biti domaćinom treće etape ove etablirane svjetske biciklističke utrke, koja snažno promovira zemlju i naše zanimljive destinacije. Stoga, svim natjecateljima i organizatoru želim puno sreće i uspjeha. Istražite svaki kutak i upijte svaki osjećaj otoka koji zove na upoznavanje i avanturu, poziva gradonačelnik Novalje.

CRO Race 2023. Pag Novalja
Foto : Josip Krnić

Utrka po prvi puta na dva hrvatska otoka

CRO Race održat će se na šest etapa na trasi dugoj gotovo 1000 kilometara diljem Hrvatske. Tako će biciklisti uživati u prirodnim ljepotama već poznatih, ali i nekih novih destinacija. Najveća je novost da CRO Race ove godine dolazi i na dva hrvatska otoka – Pag i Krk.

Događaj je to koji se ne smije propustiti u Novalji, a pratit će ga i naša školska djeca sudjelovanjem kroz utrku putem Kids Cro Race-a u kojoj najmlađi okušavaju svoje biciklističke vještine na virtualnim trenažerima. Događaj je ovo koji se ne smije propustiti, istaknula je Šćiran Rizner.

Cro Race 2023. – etape:

  1. Primošten – Sinj (181 km)
  2. Biograd na Moru – Novalja (114,5 km)
  3. Otočac – Opatija (133,5 km)
  4. Krk – Labin (191 km)
  5. Crikvenica – Ozalj (189 km)
  6. Samobor – Zagreb (157,5 km)

Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, no izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu. Zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak 130 zemalja.

cro race
Foto: KL Photo

Digitalna verzija službene brošure utrke CRO Race dostupna je na službenoj web stranici utrke.

Foto: Josip Krnić, Sport-IT, CRO Race, Bikademy, KL Photo
Naslovna fotografija: KL Photo

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.