Dan obitelji iskoristite za biciklijadu u Lonjskom polju

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. svibnja 1994. godine pod sloganom “Obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”.

U današnje vrijeme užurbanoga života posebnu pažnju usmjerite na obilježavanje Dana obitelji, ovaj dan posvetite svojima najmilijima i provedite ga u Parku prirode Lonjsko polje u subotu 13. svibnja 2023. godine. Obilježite svoje zajedništvo, vezanost i ljubav u zajedničkim aktivnostima koje je Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje pripremila za vas u Posjetiteljskom centru Krapje.

Očekuju vas različite kreativne radionice, edukativne vođene šetnje, glazbeni program, gastro ponuda, panoramska vožnja vlakićem i plovidba čamcima na solarni pogon, a najmlađe će dodatno razveseliti vrtnja na vrtuljku ili skakanje na napuhancu.

Biciklom u Lonjsko polje

Za obitelji  sportskoga duha organizirana je i biciklijada – Biciklom u Lonjsko polje koja kreće iz Novske.

  • 9:00 – 9:30 – okupljanje biciklista u Novskoj (Trg Luke Ilića Oriovčanina – kod fontane Ogrc)
  • 9:30 – početak biciklijade
  • 10:15 – dolazak u Jasenovac (13 km) odmor i okrjepa
  • 11:00 – polazak u Krapje (12 km), zaustavljanje u Drenovom Boku – zanimljivosti o autohtonim pasminama, rijeci Savi i Krapje đolu
  • 12:00 – razgledavanje Krapja – sela graditeljske baštine, ručak po promotivnim cijenama, mogućnost plovidbe čamcima na solarni pogon (rezervirati plovidbu 044-672-080)
  • 16: 00 – polazak iz Krapja prema Novskoj (19 km)
  • 17:30 – Dolazak u Novsku – kraj biciklijade (ukupno pređeno 44 km)

Cijena ulaznice za Park prirode Lonjsko polje iznosi 3 eura, plovidba čamcima na solarni pogon dodatno se naplaćuje 5 eura.

Obilježite Međunarodni dan obitelji  u Parku prirode Lonjsko polje, neka ovaj dan bude poseban vama i vašoj obitelji.

Ako već niste postanite korisnik E – dječje kartice Mudrice i ostvarite pogodnosti na Vikend program ili najam bicikla u Parku prirode Lonjsko polje.

Dođite u Lonjsko polje i otkrijte neotkriveno!

Izvor fotografija: Park prirode Lonjsko polje

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.