Manifestacija Dani okusa hrvatske tradicije jedinstveni je festival autohtone i tradicijske gastronomije. To je ujedno i svojevrsna pozivnica za upoznavanje i istraživanje hrvatskih županija i njihovih osobitosti oplemenjenih vrijednostima istinskog doživljaja blagovanja.
Njeni domaćini su restorani, nositelji standarda Okusi hrvatske tradicije, koji njeguju pripremu tradicijskih jela čiji se šarm i okus crpe u načinu pripreme po starim recepturama i običajima, ali i suvremenim kulinarskim tehnikama te vrijednostima lokalnih namirnica.
Njih 101 s područja četrnaest županija pripremili su široku paletu jela, pravi izazov okusa i mirisa. Gostima će ga nuditi u posebno oblikovanim menijima sastavljenim od tri slijeda po cijenama od 95,00 kn (12,61€), 115,00 kn (15,26€), 125,00 kn (16,59€), 155,00 kn (20,57€) ili 195,00 kn (25,88€).
Tako od 18. do 28. studenoga možete uživati u specijalitetima kuhinje Srijema, Slavonije, Podravine, Posavine, Moslavine, Prigorja, Zagorja, Like…
Ovaj izbor od gotovo 600 tradicijskih jela oblikovanih u više od 200 menija tek je djelić hrvatskog kulinarskog blaga i kulture blagovanja. Ujedno je i prava prilika za uživanje u bogatstvu okusa što krijepe tijelo i opuštaju dušu, odnosno uživanje u dobrom jelu, piću i druženju na koje vas ugostiteljski objekti, sudionici Dana okusa hrvatske tradicije, pozivaju. Potražite ih i upoznajte se s njihovom ponudom na okusi.hr.
Manifestaciju pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta zajedno organizira 11 turističkih zajednica županija (Vukovarsko-srijemska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Virovitičko-podravska, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska, Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Zagrebačka i Ličko-senjska).