Đir po Kupi, ekipu skupi i okupaj se u Kupi, a klince edukativnoj radionici prepusti

Na atraktivnoj rijeci Kupi u sklopu eventa “Đir po Kupi'” održavaju se safari raftinzi koje ne želite propustiti. Druženje je najmjenjeno svim dobnim skupinama i kombinira aktivan odmor, druženje i arheološko istraživanje za najmlađe. Ovu subotu 31.7. u Kamanju i srijedu 4.8. u Žakanju, održat će se veselo druženje uz safari rafting, odnosno laganu vožnju čamcima. Vožnja će trajati od 15 do 18 sati, a promotivna cijena je 100 kn po osobi. Mogući broj sudionika za svaki dan je 40 ljudi raspoređenih u 20 čamaca dvosjeda.

Zbog niskog vodostaja ljeti nije moguće održavanje adrenalinskih i brzih raftinga. Ljeto je sezona za safari raftinge – lagane opuštajuće vožnje koje osiguravaju dobru zabavu, druženja i naravno kupanje. Sigurnost i pratnju osigurat će licencirani skiperi Croatia Open Landa s međunarodnom WRT Pro Rescue 3 licencom.

Đir Kupom pa na film

Okupljanje u Kamanju bit će u subotu 31.7.2021. u 14 sati na plaži “Petrinjski kut‘”, a nakon đira po Kupi sudionici će se moći okrijepiti roštiljem i hladnim pićem, a svoje proizvode izložit će i lokalni OPG-i. Odmah nakon đira u 21 sat Općina Kamanje u suradnji s Kino klubom Karlovac organizira gledanje filma  “Ledena staza” na otočiću koji se nalazi u samom središtu rijeke Kupe.

Đir Kupom pa na party

Okupljanje u Žakanju bit će u srijedu 4.8.2021. u 14 satu, a nakon vožnje očekuje vas afterparty uz samu rijeku na novouređenom kupalištu. Mlada i poduzetna Nikolina početkom ljeta otvorila je simpatičan Beach bar uz samu rijeku. Pa će se osim u rijeci sudionici moći rashladiti s dobrom čašicom domaćih i stranih pića. Okrijepit će se burgerima koje priprema Nikola Grgurić, a i lokalni OPG-i već pripremaju svoje štandove.

Jeste li znali da rijeka Kupa skriva mnoga potopljena blaga? Za najmlađe oba dana od 15 do 18 sati održat će se edukativne radionica “Potraga za potonulim blagom”. U Kamanju na plaži Petrinjski kut, a u Žakanju na plaži Jurovo. Mali istraživači upustit će se u uzbudljivo arheološku potragu pa dok odrasli raftaju, klinci iskapaju i uče. Radionice su besplatne.

Sve se odvija u općinama kroz koje prolazi predivna Kupa, koja je na tom mjestu sama granica sa Slovenijom. Cilj događanja je približavanje prirodnih ljepota sudionicima, poticanje na aktivan odmor i boravak u prirodi i poticanje lokalnog stanovništva na kreiranje turističkih ponuda u njihovim mjestima. Stoga: Dođi na “Đir po Kupi”‘, ekipu skupi i okupaj se u Kupi, a klince arheologiji prepusti. Prijave za safari rafting vožnju primaju se na mail .

Naslovna fotografija: Croatia Open Land Tours DMC

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.