Disneyland Pariz slavi 30. rođendan

Jeste li spremni sudjelovati u nezaboravnoj proslavi? Disneyland Paris ove godine slavi 30. rođendan i svi su pozvani na zabavu! Proslave kreću već 6. ožujka, a posjetitelje očekuju sasvim nova iskustva, predstave koje oduzimaju dah i svjetlucava uprizorenja. Iz Pariza vam poručuju: sanjajte više, smijte se glasnije i budite opčinjeni, jer magija tek počinje!

Na samome ulazu posjetitelje će dočekati slavljenička atmosfera, osmišljena posebno za ovu obljetnicu. Mickey i prijatelji dobit će nove, svjetlucave kostime. Tu su i novi Vrtovi vila, s 30 mobila koji predstavljaju omiljene princeze i zloćudnice, sve uronjene u bogate cvjetne gredice. A kad padne mrak, kreće očaravajuća predstava svjetla koja spaja magiju i tehnologiju, obasjavajući Dvorac uspavane ljepotice na do sad neviđen, čaroban način.

Disneyland Paris je zabavni kompleks u Francuskoj, udaljen 32 kilometra od Pariza. U njemu se nalaze dva tematska parka – Disneyland Park i Walt Disney Studios Park, hoteli i odmarališta, Disney selo, kompleks za shopping, objedovanje i zabavu, te teren za golf.

Originalni tematski Disneyland Park otvoren je u travnju 1992, na površini od 19 kvadratnih kilometara – što je ekvivalent jednoj trećini teritorija države San Marino. Na projektu parka radilo je 14.500 ljudi iz 100 različitih zemalja. Drugi tematski park – Walt Disney Studios Park – otvoren je 2002. godine, a fokusiran je na showbusiness i popularne Disneyeve filmove.

Disneyland Paris najposjećeniji je tematski park u Europi. U svojoj ponudi ima preko 50 atrakcija, te nekoliko organiziranih parada i predstava, a tu je i nezaobilazno druženje s likovima i junacima koje vole i veliki i mali.

Fotografije: Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.