Do pravih doživljaja uz “Tailor-made” turističke ponude i aranžmane Petrus Toursa

Zovem se Matilda Kežić i podrijetlom sam iz Opuzena, malog gradića smještenog u srcu doline Neretve na samom jugu Hrvatske. Usred ovih teških pandemijskih vremena, u kojima je ugroženo javno zdravlje i koja donose iznenadna zatvaranja, nažalost sam ostala bez posla. Tada sam sama sebi dala rok – ili ću za pola godine naći novi posao ili ću pokrenuti vlastiti posao.

Sa svakim novim iskustvom i postignućem u meni je sve više rasla želja da osnujem vlastitu agenciju. U ljeto ove godine napokon sam se odvažila i poduzela prve korake tako što sam uz detaljan plan i pomno osmišljenu kampanju preko online platforme GoGetFunding uspješno prikupila početni kapital za osnivanje vlastite tvrtke. Svoje mikrofinancijere, kojima ću zauvijek ostati duboko zahvalna, privukla sam svojom najavom da želim osnovati turističku agenciju koja bi ponajprije bila specijalizirana za personalizirane (tailor-made) turističke ponude i aranžmane skrojene po mjeri svakoga putnika.

Foto: Domagoj Sever_ Photo safari rijekom Neretvom
Članak se nastavlja ispod oglasa

Danas vam se obraćam kao vlasnica agencije Petrus Tours d.o.o., odnosno kao predstavnica njezinih dvaju brendova Magnificent Croatia i Magnificent Neretva.

Petrus Tours d.o.o. je turistička agencija i kompanija za destinacijski menadžment (DMK) i mrežnom stranicom koja se vezuje uz brend Magnificent Croatia. Naša misija je da nadmašimo snove naših putnika i da dožive svaku destinaciju na jedinstven način!

Zašto trebate krenuti u dolinu Neretve? Pokušat ću dati vrlo konkretne odgovore. Predlažem Vam zanimljivu rutu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ideje za jednodnevne izlete

3 sata Foto safari

Fotosafari deltom Neretve jedinstven je turistički doživljaj u kojem se goste vozi autohtonim neretvanskim lađama, od kojih su neke stare i 100 godina, mjestima kojima su nekada plovili Iliri, Grci, Rimljani, a neretvanski gusari započinjali napade na neprijateljske galije.

Tako ćemo vas uputiti lađom da upoznate draži jedne od posljednjih močvara na europskom tlu, njezinu floru i faunu, raznovrsnost ptica i tradicionalni način življenja.

Gastro priča Neretve

Konoba Neretvanska Kuća – kraljica u srcu močvare, čudesno mjesto do kojeg možete doći samo autohtonim neretvanskim lađama dio je zaokružene turističke priče Hotel Restauranta “Villa Neretva” – omiljene destinacije brojnih turista koja svim svojim posjetiteljima pruža okus čistog užitka upoznavajući ljepotu, tradiciju i gastronomiju doline Neretve. U ovom prestižnom hrvatskom restoranu , ljubitelji hrane i pića uživat će u autohtonim neretvanskim delicijama (jegulja, žablji kraci) te po izboru u mediteranskim i kontinentalnim jelima.

Za gurmane i ljubitelje zdrave hrane, objed u Konobi “Pod maslinom” u Opuzenu posebno je iskustvo. Riblji i mesni “menu” priprema se po iznijansiranim receptima kuće po kojima je, ovaj ugostiteljski objekat, nadaleko poznat. Na Vašem stolu, uz glavna jela, uživat ćete u organski uzgojenim namirnicama lokalnih uzgajivača i OPG-ova.

Biseri kraljice Teute – Baćinska jezera

Članak se nastavlja ispod oglasa

Baćinska jezera skup su 7 jezera (Oćuša, Crniševo, Vrbnik, Plitko jezero, Podgora, Sladinac i Šipak) u blizini grada Ploča na jugu Hrvatske. Od tih sedam jezera, šest ih je spojeno i moguće ih je obići prolaskom iz jezera u jezero. Sama jezera nalaze se otprilike na pola puta između Splita i Dubrovnika, a magistrala prolazi odmah iznad njih. Ime su dobila po mjestu Baćina koje je ujedno i jedan od dva ulaza na jezera. Drugi ulaz je u mjestu Peračko blato. Ne zaboravite se zaustaviti na OPG Ostojić na kušanje smokava.

3 sata na Baćinskim jezerima

Izaberite najdražu aktivnost za istraživanje jezera: vožnja lađom, biciklom, kajakom ili daskom. Okupajte se u nekoj od skrivenih uvala i uživajte u zvucima cvrčaka i pjevu ptica. Isprobajte tradicionalne domaće proizvode od smokava u Peračkom blatu. Posjet jezerima završite u nekom od beach barova.

Kup Sv. Liberana na Baćinskim jezerima, neposredno prije održavanja Maratona lađa sredinom Kolovoza Foto: Life & Ventures

3 sata avanture na dva kotača

Ako ste ljubitelj biciklizma, zasigurno ćete uživati u vožnji biciklom stazama u okolici Ploča. Bilo da više volite cestovni biciklizam ili vas više privlače brdske staze, Ploče imaju i jedno i drugo. Neka od najpopularnijih mjesta za biciklizam su Baćinska jezera, delta Neretve te polje Jezero kraj Staševice.

Bicikl i vino

Vožnja biciklom kroz nepregledne vinograde jedan je od najboljih načina za doživjeti polje Jezero. Labirint vinskih cesta pruža mogućnost posjeta najudaljenijim i najskrovitijim mjestima u polju. Napravite pauzu u jednoj od mnogobrojnih vinarija uz čašu dobrog vina, domaći pršut i sir.

Tematska turistička cesta “Neretva dolina života”

Tematska turistička cesta “Neretva dolina života” dio je seoske turističke ponude Dubrovačko-neretvanske regije. U sklopu ove ponude posjetitelji Doline Neretve imaju priliku uživati u brojnim jedinstvenim aktivnostima kao što su posjet ornitološkom muzeju u Metkoviću i arheološkom muzeju u Vidu, vožnja lađom rukavcima rijeke Neretve i kušanje gastronomskih specijaliteta neretvanskoga kraja.

Takvo putovanje možete započeti s rive u Vidu, Norinom uzvodno ili nizvodno, ali i na drugim mjestima u okolici Metkovića. Osobit je doživljaj plovidba vodama jezera Kuti u jugozapadnom dijelu doline. Onima koji hranu radije konzumiraju u mirnijem, intimnijem ambijentu preporučamo niz izvrsnih restorana i konoba. Svi oni nude širok izbor jela, od tradicionalne europske kuhinje do posve neobičnih specijaliteta nastalih na mješavini kulinarskih tradicija Istoka i Zapada. U neretvansku kulinarsku tradiciju spadaju i jela ispod peke (sačure) stoga svratite u obližnju konobu restoran “Đuđa i Mate”.

Stoga se ne dvoumite nego pravac u zlatnu dolinu Neretve!

Obratite nam se s povjerenjem

Posebnost Petrus Toursa je što dobivate sigurnog partnera koji će Vam tijekom putovanja biti na raspolaganju 24/7, a pravo je vrijeme da isplanirate odmor po vlastitim željama i potrebama uz nezaboravne doživljaje kroz koje će vas provesti tim Matilde Kežić uz Petrus Tours.

Više informacija potražite na mrežnoj stranici www.magnificent-croatia.com, te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Lijepi pozdrav iz Neretve – Doline života!

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.