Gradom u gori vode vas mletački podestat Marco i tiskar Jure

U nedjelju, 21. veljače, s početkom u 12 sati, u Motovunu će besplatnom interpretacijskom šetnjom “Doživi Motovun” biti obilježen Međunarodni dan turističkih vodiča. 

Turistička zajednica Općine Motovun u suradnji s iskusnim turističkim vodičem Deanom Prodanom za vas je pripremila interpretacijsku šetnju, koja će vas provesti kroz starogradsku jezgru Motovuna. 

Članak se nastavlja ispod oglasa

Prošećite Motovunom u pratnji mletačkog podestata Marca koji će vam ispričati priču o povijesti Motovuna iz vremena Mletačke republike (Venecije), koja je Montonom odnosno “Gradom u gori” vladala 519 godina, ali i iz vremena prije i nakon njihove vladavine.

U sklopu interpretacijske šetnje imati ćete priliku posjetiti srednjovjekovnu Gradsku tiskaru Antico, smještenu na glavnom gradskom trgu, gdje će vas tiskar Jure u kratkim crtama upoznati s osnovama tradicionalne tehnike ručnog tiskarstva na replici Gutenbergovog stroja. 

Polazišna točka za interpretacijsku šetnju biti će kod gornjeg groblja, na samom ulazu u srednjovjekovnu jezgru. Zbog postojećih epidemioloških mjera, broj sudionika ture ograničen je na 22 osobe, zbog čega je prijava obavezna, a prijaviti se možete preko sljedećeg linka https://bit.ly/37jtvq0.   

Inače, 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča od 1990. godine, a na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča sa sjedištem u Beču. 

Naslovna fotografija: screenshot My Secret Island

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.