“Dvorišta” će na deset dana ponovno oživjeti u Gornjem gradu

Manifestacija “Dvorišta”, nešto skromnije od onog na što smo navikli i uz pridržavanje epidemioloških mjera, po sedmi puta će se održati u zagrebačkim dvorištima. Želja je prisjetiti se urbane ljetne zabave i nasmijanih trenutaka iz proteklih godina kada su gornjogradska dvorišta oživjela kroz bogati program, ponudu i brojne posjetitelje.

Omiljena, međunarodno prepoznata i nagrađivana kulturno-turistička manifestacija grada Zagreba, a uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, od petka 16. srpnja, sve do nedjelje 25. srpnja, doživjet će novo, sedmo izdanje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Projekt nastao u Gornjem gradu, na njegovim lokalitetima, s temama, pričama i tradicijom, od prvog uprizorenja svojim je jedinstvenim konceptom i kreativnim pristupom osvojio ne samo pozornost javnosti, nego i srca brojnih posjetitelja, kako Zagrepčana, tako i gostiju sa svih strana Hrvatske i svijeta.

Jedan od najvećih južnokorejskih portala Naver proglasio je “Dvorišta” “daleko najboljim iskustvom u Zagrebu”, a britanski BBC TRAVEL posvetio mu je cijelu jednu emisiju. “Pravo urbano cool događanje s dušom” i “Projekt kakav Zagreb još nije imao” samo su neki od superlativa koji su otpočetka pratili manifestaciju, a njen uspjeh potvrdile su i dvije prestižne nagrade osvojene za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu.

Lokalitet Gornjeg grada, nažalost, značajno je stradao u razornom potresu, zbog čega manifestacija, uz pandemiju, prošle godine nije održana. Međutim, unatoč takvoj situaciji i ograničenom broju dostupnih dvorišta, ovogodišnjim održavanjem želi se poslati poruku optimizma – da je Gornji grad i dalje živi prostor na kojemu život, unatoč svemu, nije stao. Jer, “svako dvorište ima svoju priču”, a potres i pandemija, nadamo se, postat će još “samo” neka nova sjećanja i neke nove priče…

Ovogodišnja “Dvorišta”, stoga, simbolično otvaraju svoja vrata na tri trenutačno dostupne lokacije: u svima dobro poznatom dvorištu palače Balbi na adresi Demetrova 11, te na dvije lokacije premijerno predstavljene 2019. godine – u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnog doma HAZU na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.

“Dvorišta” će kroz deset dana – svakog dana od 18 do 24 sata, svojim posjetiteljima ponovno pružiti mogućnost da zavire iza fasada gornjogradskih palača i uživaju barem u dijelu njihove jedinstvene ljepote.

Doživljaj će, kao i svake godine biti obogaćen ambijentalnim uređenjem i mjestima za boravak, prigodnom ugostiteljskom ponudom te biranim, intimnim akustičnim glazbenim programima po kojima su “Dvorišta”, među ostalim, također postala poznata i prepoznata, pružajući priliku nizu mladih, nadarenih, a sad već afirmiranih glazbenika prve korake u karijeri.

Ulaz u sva dvorišta tijekom trajanja manifestacije bit će slobodan uz pridržavanje propisanih epidemioloških pravila i mjera.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.