Električni golf autići obogatili ponudu Parka prirode Lonjsko polje

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje obogatila je svoju ponudu sa deset električnih golf autića čime je proširila turističku ponudu u Posjetiteljskim centrima Repušnica i Osekovo.

Električni golf autići sufinancirani su od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti s 80% sredstava, te gradova Kutine i Popovače s po 10% sredstava potrebnih za nabavu turističkih električnih golf autića. Zadovoljstvo nabavom vozila istaknuli su i gradonačelnik Popovače Josip Mišković te gradonačelnik Kutine Zlatko Babić uz zahvalu spomenutom Fondu za dodijeljena sredstva.

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje posjetiteljima je prezentirala probnu vožnju električnim golf autićima u ožujku i travnju 2021. godine u Posjetiteljskom centru Repušnica,  gdje su se autići pokazali kao posjetiteljima zanimljiva i tražena turistička usluga.

Električna golf vozila uz ispunjavanje ekoloških zahtjeva za očuvanjem prirode i korištenja električne energije pogodna su za prometovanje Parkom, jer su bešumna i ne ometaju životinje koje obitavaju na području Lonjskoga polja.

– Tražili smo ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo za potrebe vođenih obilazaka Parka prirode Lonjsko polje te odlazaka do novih vidikovaca u Repušnici i Osekovu, a istodobno posjetiteljima,vožnjom eklektičnim golf autićima kroz Lonjsko polje, nudimo novu atraktivnu uslugu,  izjavio je v.d. ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje Damir Culjak.

– S obzirom na veliku površinu Lonjskog polja ova vozila omogućit će posjetiteljima jednostavan i siguran način pronalaska željenih lokaliteta, a uz prekrasan krajolik idealna su kombinacija za istraživanje i potpuno prepuštanje ljepotama prirode. Vjerujem da će se gosti Parka rado služiti električnim automobilima jer vožnja poljem nudi nezaboravno iskustvo i druženje s autohtonim pasminama uz bogatu floru i faunu“, dodala je direktorica Turističke zajednice grada Kutine Ivana Grdić.

Autići će biti u turističkoj ponudi u Posjetiteljskim centrima Repušnica i Osekovo od travnja ove godine.

Fotografije: Park prirode Lonjsko polje

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.