Jeste za sushi? Donosimo prijedlog za slasni kućni blagdanski party

Posljednjih nekoliko godina sushi je postao jedno od najpopularnijih jela među hrvatskom publikom. Obožavaju ga i mladi i stari te više ne nosi epitet “one čudne i egzotične namirnice”. Popularizaciji sushija pridonio je i zagrebački Evergreen sushi bar, ponajprije svojim ležernim pristupom, zabavnim kombinacijama i tradicionalnim recepturama.

Slogan Evergreen-a “Hand made every day” ističe da upravo znanje, iskustvo i prepoznavanje kvalitete namirnica doprinose izvrsnosti sushija, koji se ovdje mogu isprobati te koji će bez sumnje oduševiti nepca i onih najzahtjevnijih ljubitelja japanske kuhinje.

Posvećenosti kvalitete namirnica svjedoči i činjenica kako ovdje rade isključivo s plavorepom Kali tunom, porijeklom s otoka Ugljana blizu Zadra. Tuna se izvozi u elitne restorane diljem svijeta, poput najpoznatijeg lanca japanskih restorana Nobu, u vlasništvu glumca Roberta De Nira i najcjenjenijeg japanskog chefa Nobuyuki Nobu Matsuhise.

Evergreen nudi nekoliko klasičnih vrsta sushija, poput odličnih hosomakija, uramakija, nigirija i sashimija, a najomiljeniji su takozvani speciality sushiji. Rolice su prepune divnih okusa i neobičnih kombinacija, poput pečenog lososa, krastavca i miso majoneze (Karaage Sake), brancina, kozica i Philadelphia krem sira (Suzuki roll) ili pak uramaki hrskavih tikvica, svježeg norveškog lososa te alfa alfa klica. Kao najnoviji speciality sushi u zimskoj ponudi izdvaja se Samurai roll – neočekivan, ali apsolutno sjajan spoj tartara od kozica, jadranske tune i hrskavih kozica.

EVERGREEN SUSHI BAR NUDI DOSTAVU I PICK-UP

S obzirom na novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, trenutno ne možemo otići u restorane, ali restorani su se dosjetili kako za sve nas vjerne goste, ipak osigurati sushi i sve okuse na koje smo naviknuli i ovih blagdana. Konkretno pored klasične dostave, uveli su opciju pick-up, pa sushi možete preuzeti i na licu mjesta.

Ukoliko se odlučite za pick-up,nude vam mogućnost serviranja sushija na svojim prepoznatljivim drvenim daskama. Bit će to i više nego atraktivan detalj za sva ona kućna blagdanska druženja koja nas čekaju u nadolazećim danima. A upravo za takve prigode odabrali smo za vas Evergreen 2.0 ili Evergreen Classic, fantastične plate s nekoliko različitih vrsta sushija. Uz njih ćete dobit gratis dva topla predjela: hrskave kozice u tempuri i mirisne spring rolice s kozicama.

Premda je godina sve u najmanju ruku iznenadila i za sobom ostavila gorak okus u ustima, nema razloga da ju ne privedete kraju na najbolji mogući način, u krugu najmilijih i uz sushi, koji će nesumnjivo ostaviti upravo suprotno – slastan okus.

Foto: Bojan Zibar/ Evergreen Sushi bar

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.