Festival kvarnerskih vina: Vino s okusom soli

U sklopu održavanja 55. Ribarskog tjedna, na crikveničkom glavnom trgu Stjepana Radića kod murve održat će se „Festival kvarnerskih vina Vino s okusom soli 2021.“ u organizaciji Udruga Žlahtina, AHA, Quarner Quality i Zadruge vinara Kvarner Wines. Imat ćete priliku po promotivnim cijenama od četvrtka 2.9. do subote 4.9.2021. kušati više od 40 autohtonih kvarnerskih vina među kojima su najzastupljenije vinske sorte žlahtina, belica, jarbola, trojišćina i sansigot.

Vinarije koje će predstaviti dio svog asortimana su članice Udruženja Kvarner Wines: OPG Ružić – Zvoneća (Matulji), OPG Plovanić vina – Kastav, Grand Village Estate Winery – Selce, Vinska kuća Pavlomir – Novi Vinodolski, s Vrbnika – Estate Winery Katunar, Gospoja, OPG Kuća vina Ivan Katunar, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Ugostiteljstvo i trgovina Nada i s Paga Boškinac.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Vinska regija Kvarner obuhvaća vinogorja Opatija – Rijeka – Vinodol, Krk, Cres – Lošinj, Rab i Pag. Pod vinovom lozom se nalazi nešto više od 200 hektara i proizvodi 2 milijuna litara vina godišnje. Ujedno je regija Kvarner treća po količini proizvodnje pjenušaca u Hrvatskoj s preko 50.000 butelja pjenušca. Najmlađa vinarija udruženja je Grand Village Estate Winery iz Selca koja je jedina članica s područja Grada Crikvenice i može se pohvaliti vinom autohtonih sorti s Kvarnera žlahtinom, trojišćinom i sansigotom.

Za petak u 18:00 sati najavljena je i vinska radionica „Autohtone vinske sorte Kvarnera“ na kojoj će se predstaviti bogatstvo kvarnerskih autohtonih sorti koju će moderirati vrbnički agronom i predsjednik Udruženja Vina Kvarnera Ivica Dobrinčić, kojeg su novinari prozvali „vinski Indiana Jones“.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.