Festival peljeških okusa – počinje najukusniji festival na Pelješcu

Od danas, pa sve do 16. srpnja Pelješac se pretvara u raj za gurmane. Vinoljupci, ljubitelji zdrave mediteranske kuhinje i najljepših plaža već su krenuli prema jugu na Festival peljeških okusa i mjesec dana hedonizma.

U program se uključilo pedesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova, školjkara… Kreirana su dva festivalska jelovnika koja se nude po cijeni od 150 i 230 kuna, a određene etikete vina povoljnije su do 20%. Niže su i cijene posjeta uzgajalištima kamenica uz degustaciju na brodovima.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ovo je drugi festival u ljetnoj sezoni. Započinje završetkom atraktivnog Festivala kapetana i otkrit će najljepše okuse lokalnih specijaliteta koji su sastavni dio zdrave mediteranske kuhinje upisane na UNESCO listu nematerijalne baštine.

Njezina tajna je u umjerenosti, ali i sezonskim namirnicama, kratkom putu iz mora i polja do stola, kratkoj termičkoj obradi i naravno, čaši vrhunskih vina, a takvih na Pelješcu ne nedostaje.

Plavac je u svijetu proslavio ovaj poluotok. Njime je zasađeno gotovo 90% vinograda koji se na nekim dijelovima strmo spuštaju prema moru kreirajući najljepše pejzaže. Dingač, Postup, plavac iz Ponikava ili s područja Dranča, najtraženiji su plavci, a sad je prava prigoda da ih degustirate.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.