Od danas, pa sve do 16. srpnja Pelješac se pretvara u raj za gurmane. Vinoljupci, ljubitelji zdrave mediteranske kuhinje i najljepših plaža već su krenuli prema jugu na Festival peljeških okusa i mjesec dana hedonizma.
Foto: Ivo Biočina/ Turistička zajednica općine Orebić
U program se uključilo pedesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova, školjkara… Kreirana su dva festivalska jelovnika koja se nude po cijeni od 150 i 230 kuna, a određene etikete vina povoljnije su do 20%. Niže su i cijene posjeta uzgajalištima kamenica uz degustaciju na brodovima.
Ovo je drugi festival u ljetnoj sezoni. Započinje završetkom atraktivnog Festivala kapetana i otkrit će najljepše okuse lokalnih specijaliteta koji su sastavni dio zdrave mediteranske kuhinje upisane na UNESCO listu nematerijalne baštine.
Foto: Turistička zajednica općine Ston
Njezina tajna je u umjerenosti, ali i sezonskim namirnicama, kratkom putu iz mora i polja do stola, kratkoj termičkoj obradi i naravno, čaši vrhunskih vina, a takvih na Pelješcu ne nedostaje.
Foto: Turistička zajednica općine Orebić
Plavac je u svijetu proslavio ovaj poluotok. Njime je zasađeno gotovo 90% vinograda koji se na nekim dijelovima strmo spuštaju prema moru kreirajući najljepše pejzaže. Dingač, Postup, plavac iz Ponikava ili s područja Dranča, najtraženiji su plavci, a sad je prava prigoda da ih degustirate.