Festival svjetla vraća se na zagrebačke ulice – 33 atrakcije na 28 lokacija

Od 15. do 19. ožujka, u glavnom gradu Hrvatske će se po peti put održati Festival svjetla Zagreb. Tako će se ponovo ujediniti mašta, umjetnost i svjetlosne tehnologije i to na ukupno 33 atrakcije na 28 lokacija Gornjeg i Donjeg grada koje će ponovo pozdraviti novi početak i novu nadu – proljeće.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld ističe kako Festival svjetla Zagreb postaje autentični međunarodni projekt i događanje.

Nakon prošlogodišnjeg premijernog širenja lokacija Festivala svjetla Zagreb, ovogodišnje izdanje ponovo uključuje Donji grad gdje su obuhvatili i neke nove lokacije kako bi svima olakšali obilazak i smanjili gužve. Tako smo uveli lokacije Ribnjaka, Stare Vlaške, Kurelčeve ulice, Trga hrvatskih velikana, Trga žrtava fašizma kojima smo zaokružili istočni dio centra grada, a novitet su i tržnica Dolac te Opatovina. Novost predstavljaju međunarodne suradnje s umjetnicima iz Francuske čije će instalacije biti na četiri lokacije (Dolac, EU trg, Trg kralja Tomislava i Ribnjak) te Italije i Nizozemske. Veseli me i hrvatsko gostovanje iz Šibenika, a ponovo su nam se priključili umjetnici iz Berlina. Ova gostovanja, kao i veliki interes stranih i domaćih umjetnika za buduće nastupe, pokazuju da Festival svjetla Zagreb postaje autentični međunarodni projekt i događanje, stoga ovim putem zahvaljujem svim partnerima što su se uključili u njegovu vrlo zahtjevnu i opširnu realizaciju, istaknula je Bienenfeld.

Šibenska Tvrđava kulture na zagrebačkom Festivalu svjetla: Multimedijalni spektakl na Tuškancu

Šibenska Tvrđava kulture multimedijalnim vizualnim spektaklom sudjelovat će na ovogodišnjem zagrebačkom Festivalu svjetla. Naime, Šibenik je doista grad svjetla, grad bogate kulturno povijesne baštine i jedan od prvih gradova u svijetu koji je 1895. godine dobio javnu rasvjetu na izmjeničnu struju što i danas inspirira tim Tvrđave kulture.

Riječ je o izuzetnom multimedijalnom umjetničkom sadržaju nastalom u suradnji s više renomiranih hrvatskih umjetnika kojim je šibenska Tvrđava sv. Ivana dobila u večernjim satima potpuno novu sliku i vizuru.

Otvorenje zakazano za srijedu, 15.ožujka

Program otvorenja zakazan je za srijedu, 15. ožujka, u 19:00 sati na laser showu kod Ljetne pozornice Tuškanac. Festival će biti otvoren od 18 do 23 sata.

Ulazak na sve programe je besplatan. Više informacija o pojedinim programima, kao i karta lokacija, dostupni su u Centrima za posjetitelje te na: www.festivalsvjetlazagreb.hr.

Podsjećamo, Festival svjetla Zagreb uvršten je u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International, već od svog prvog izdanja 2017. godine. Time je stavljen u fokus diljem svijeta s gradovima kao što su Berlin, New York i mnogi drugi.

Foto i izvor: TZ Zagreb

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.