Fotografije Najljepšeg Adventa uz more obišle svijet

Opatija je, prema podacima gradske turističke zajednice, ovog prosinca bila najposjećenija destinacija na Kvarneru i jedna od najtraženijih u Hrvatskoj. Uz brojne posjetitelje, još je veći broj ljudi u Najljepšem Adventu uz more uživao virtualno. Svi oni koji još nisu imali prilike osjetiti čaroliju opatijskog Adventa mogu to učiniti do nedjelje, 17. siječnja, kada se spušta zastor na lijepu opatijsku priču koja je ove godine osvojila nebrojena srca.

Advent u Opatiji je proširio božićni duh daleko izvan granica grada, unijevši toplinu i blagdansku atmosferu u brojne domove u našoj zemlji, ali i izvan nje. Osvijetljen s više od 20 kilometara lampica, preko 10 tisuća dekoracija i desecima velikih ukrasa, grad je zablistao sjajnije no ikad prije.

Čarolija Naljepšeg Adventa uz more zabilježena je na tisućama fotografija i video-snimaka, uz kadrove romantičnih večernjih šetnji, prijateljskih druženja i obiteljske sreće, koje su obišle cijelu Hrvatsku i svijet. Priča je privukla mnoge Opatijce i posjetitelje, pa je Opatija tijekom prosinca po ostvarenim noćenjima bila najbolja destinacija na Kvarneru i četvrta u Hrvatskoj, odnosno druga u zemlji po hotelskim noćenjima.

No, uz goste grada, magičnu ljepotu opatijskog Adventa doživjeli su i brojni virtualni posjetitelji, zahvaljujući mnoštvu pripremljenih digitalnih atrakcija. Pregledi virtualnih šetnji, glazbenih čestitki, video-snimaka i fotografija, kako navode u Turističkoj zajednici grada Opatije, mjere u stotinama tisuća. Takva kampanja zainteresirala je i hrvatske i inozemne medije te rezultirala brojnim objavama, osobito na talijanskom, austrijskom, mađarskom i slovenskom tržištu, uz ukupan doseg od nekoliko milijuna ljudi.

Naslovna fotografija: Djevojka s galebom /Nereo Crnić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.