Gastro čarolija u srcu grada: Mjesec gastronomije Splićanima donosi ukusna iznenađenja

- Oglas -

Turistička zajednica grada Splita organizira, drugi po redu, Mjesec gastronomije u Splitu pod nazivom “Štorije o´spize”. Tim povodom razgovarali smo s direktoricom Turističke zajednice grada Splita, Alijanom Vukšić.

mjesec gastronomije u splitu
Štorije o’ spize

– Intencija je tjedne pred nama posvetiti našim građanima koji svake godine naporno rade i žrtvuju se kako bi zajedno ostvarili vrhunske turističke rezultate. Jednako tako, ovo je jedan od načina na koji ćemo produljiti sezonu ugostiteljima i ostalim turističkim djelatnicima, poručila je Vukšić te naglasila kako je, u suradnji s Turističko-ugostiteljskom školom Split, dalmatinskim Turističkim zajednicama, Tržnicama Split i splitskim ugostiteljima, osmišljen program u kojem je posebna pažnja posvećena obrazovanju – kroz edukacije, sajmove i tematske okrugle stolove, s ciljem predstavljanja glavnih smjernica održivog turizma i fokusom na održivoj, zelenoj budućnosti.

– Ulaganjima u obrazovanje sadašnjih i budućih turističkih djelatnika, promičemo naš identitet i kulturnu baštinu, kao i mediteranski način života te autentične vrijednosti koje moderan gost želi doživjeti na destinaciji, poručila je direktorica Turističke zajednice, naglasivši kako je ključna sinergija svih aktera u turizmu.

– Cijelo smo vrijeme imali na umu imali naše ljude i želju da Split živi punim plućima poslije visoke sezone. Tako ćemo, u sklopu manifestacije “20 dana splitskih restorana”, predstaviti vrhunac gastro ponude našeg grada, organizirajući večere u najboljim splitskim restoranima po promotivnoj cijeni od 25€ po osobi. Jedna od posebnih manifestacija će biti Štorije o’ slatkega, koja će okupiti najbolje slastičare kako bi građanima i turistima prezentirali autohtone splitske kolače i torte.

štorije o slatkega
Štorije o’ slatkega

Ovogodišnjem Mjesecu gastronomije internacionalni štih daju i dvije iznimne manifestacije kojima će započeti i završiti program. Međunarodni festival Taste the Mediterranean od 4. do 8. listopada će okupiti kulinarsku kremu svijeta, a Grand Gourmet će od 14. do 18. studenog ponovno upriličiti međunarodno natjecanje konobara, barmena, barista i ugostiteljskih objekata.

///Festival Taste the Mediterranean u Split dovodi najbolju cheficu svijeta

štorije o pive
Štorije o’ pive

///Novi splitski festival Beer đir oduševit će ljubitelje piva i dobre spize

– Uz sve nabrojano, u suradnji s partnerima pripremili smo i Štorije o piva – Beer Đir na Zvončacu, Festival “Poljubi me vinom”, koji će se održati u restoranu Zrno Soli, Sajam vina i domaćih proizvoda na Peškariji te Vinske edukacije Saše Špiraneca, kao i još puno pojedinačnih događanja koja će slaviti naš mediteranski identitet i naglasiti težnju prema očuvanju naše baštine u budućnosti, zaključila je Vukšić.

mjesec gastronomije u splitu
Štorije o’ vina

Sve detalje bogatog programa drugog Mjeseca gastronomije možete pronaći ovdje.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.