Gdje možete uživati u najspektakularnijim zalascima sunca?

Zalaske sunca vole gotovo svi, a lijep zalazak sunca može svako mjesto pretvoriti u čarobnu razglednicu. Ipak, postoje mjesta gdje su zalasci jednostavno nenadmašni. Da sunce može napraviti selfie, vjerojatno bi to uradilo na ovim mjestima u Hrvatskoj:

Zadar: Oscar za najbolju montažu zvuka i vizualne efekte

Alfred Hitchcock jednom je ustvrdio da Zadar ima najljepši zalazak sunca na svijetu, a svi znamo kako je slavni redatelj imao oko za dobar kadar. Spektakularne boje i zvuk morskih orgulja ostavit će vas bez daha, baš poput njegovih filmova, a nijedna repriza nikad neće biti dosadna. Svakako, must-see!

Rovinj: Romantično je fantastično

Ovaj je prekrasni istarski gradić kao stvoren za romantiku, a ima li što romantičnije od zalaska sunca? Zauzmite (s čašom malvazije u ruci) svoj položaj na stijenama i kad prvi put vidite zalazak sunca u Rovinju, priznat ćete da ljubav na prvi pogled zaista postoji! Čak i najokorjeliji neromantičar bez stida može razgaljeno uzdahnuti: “Aaaaaaah!”

Kada Drava ljubi nebo

Za one koje žele biti originalniji od beskrajnog niza fotki crvenog neba i mora, zalazak sunca nad Dravom bit će potpuni hit. Osim za ribiče, Drava je pravi mali raj za čarobne fotografije uranjanja sunca u rijeku, a svaki kadar bez imalo truda izgledat će poput bajke.

Medvedgrad: povijesno dobar zalazak sunca

Biskupi, banovi, kneževi i gospoda koji su stoljećima vladali Medvedgradom dobro su znali kako je gledati svisoka. Pogled iz srednjovjekovne utvrde s visine od 593 m pruža potpuno drugačiji pogled na hrvatsku metropolu. Zagreb by night poslastica je za kraj!

Izvor: Hrvatska turistička zajednica

Naslovna fotografija: Zalazak sunca u Istri, Foto: Rossella Ziliotto/ Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.