Treće izdanje gourmet eventa “Goložece di Orsera”

U Vrsaru se održava proljetno izdanje gourmet eventa Goložece di Orsera posvećenog istarskim delicijama i lokalnim namirnicama. Hedoniste i gurmane, te ljubitelje autohtonih istarskih delicija i dobre kapljice ovih će dana zasigurno privući treće izdanje vrsarske gourmet manifestacije.

Goložece di Orsera održavat će se od 28. svibnja do 6. lipnja. U jedanaest vrsarskih restorana gosti će moći uživati u vrhunskim lokalnim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu. Posjetitelji će moći birati između ribljeg i mesnog menija po promotivnim cijenama, s naglaskom na sezonske i lokalne proizvode.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ovoga puta na meniju će se naći delicije od hobotnice, orade, brancina, paštete od jadranske ribe, tartar i tagliata od jadranske tune. Ljubitelje mesa će razveseliti specijaliteti poput carpaccia, svinjske potrbušine, juneće tagliate, rebarca u medu i mnogih drugih.

U ponudi će se naći i neizostavna istarska jela poput fuži, maneštre te autohtonih slastica kroštula, kolača od skute i oraha, suhih smokvi sa sirom i teranom i drugih. Kako uz ukusne zalogaje ide i odlično vino, tako će gosti u sklopu menija po promotivnoj cijeni od 120 kuna imati prilike kušati i najbolja vina istarskih vinara.

Ova zanimljiva gourmet priča nastala je u organizaciji Turističke zajednice općine Vrsar i Udruge ugostitelja Vrsar uz suradnju partnera, turističke kompanije Maistre. Cilj je predstaviti vrsarske i istarske specijalitete domaćim i stranim gostima te pružiti dodatan motiv turistima za dolazak.

Manifestacija želi potaknuti uključenje što većeg broja kvalitetnih ugostitelja i njihovu orijentiranost lokalnim namirnicama i jelima. Na taj način bi se valorizirale autohtone namirnice, a istovremeno očuvalo tradicijsko nasljeđe kroz revalorizaciju istarskih recepta.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.