Grad u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja

Turistička zajednica grada Kutine u suradnji s Memory Lane studiom napravila je novi turistički promotivni film Kutine inspiriran s turističkim sloganom grada koji glasi „Kutina – grad u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja“. Promotivni film je napravljen „izvorno“ kutinski, s obzirom da su u njegovoj izradi, počevši od scenarista, snimatelja, naratora, pa do statista sudjelovali Kutinčani. Konkretno na ovaj način pokazali su video spotom sve ono što Kutina nudi, ne samo prekrasne kadrove, već i kreativne ljude.

Video je svakako dobar poziv da posjetite ovaj kraj te se pješice, biciklom ili automobilom upustite u istraživanje moslavačkih vinograda, u otkrivanje neotkrivenog Lonjskog polja jednog od najvećih i najbolje očuvanih prirodnih poplavnih područja u Europi ili otkrivanje „stare dame“ Moslavačke gore.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Moslavina je kraj bogate, domaće tradicijske kuhinje čijim vinogradima se nerijetko širi zamaman miris krapeca v procep ili šarana na rašljama, izvrsne juhe od vrganja, belih devenica i vanjkuša s domaćim kravljim sirom. Peku su se tu i kukuruzne bazlamače i tuku beli žganci s prepečenim vrhnjem, valjaju se i šufnudle i trganci sa špekom i to sve u ruhu tradicije dobrog jela i pila.

Moslavačko gorje štit Moslavine, bogate flore i faune u sebi krije tajne 500 milijuna godina stare prošlosti što zasigurno ovaj kraj čini još posebnijim a to su prepoznali i u Kutini najvećem gradu ove regije organizirajući manifestaciju Festival vina MoslaVina Kutina, projekt oživljavanja i revitalizacije zaboravljanih autohtonih sorti. Ovaj vinski festival posvećen je izvornim hrvatskim sortama i izvornim sortama susjednih zemalja. Održavaju se posebni programi vođenih kušanja vina, radionice i predavanja uz nezaobilazan cooking show sljubljivanja hrane i vina uz koncerte i ostale zabavne sadržaje.

Dok istražujete Kutinu, usporite, zastanite, pogledajte oko sebe i uživajte u novim trenutcima, novim uspomenama iz grada u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja.

/// Pet razloga za posjetiti Moslavinu ovog ljeta

Naslovna fotografija: screenshoot video Kutina – grad u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja Youtube kanal TZ Grada Kutine

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.