Green River – festival koji reupotrebljava prošlost, reducira sadašnjost i reciklira budućnost

Drugo izdanje Green River Festa započelo je ovoga tjedna na Savi kraj Hendrixovog mosta u Zagrebu. Projekt Green River predstavlja novu generaciju festivala koji donose iskorak u smjeru održive budućnosti, te promovira i potiče zeleni turizam grada koji nudi lokalnom stanovništvu, a i turistima atraktivan turistički doživljaj u potpunosti usklađen s prirodom. Podsjećajući na tradiciju savskog kupališta, namjera festivala je vratiti i popularizirati život na rijeci kao nekad, pričajući stare priče u novom ruhu novog doba obnovljivih izvora energije, inovacija, potrebe za ponovnim korištenjem i recikliranjem, te svjesnosti koliko sami možemo pridonijeti očuvanju našeg planeta.

/// Green River Festival pronašao svoj dom uz rijeku Savu kod Hendrixovog mosta

Članak se nastavlja ispod oglasa

Organizator ovoga posebnog festivala je udruga Priroda za sve, koja se od 2017. bavi organiziranjem festivala i okuplja kreativne članove koji posjeduju znanja o održivosti. Smatraju kako su festivali dobar medij za edukaciju svih dobnih skupina, a posebno djece. Nitko ne voli sjediti u razredu i slušati o ekologiji, stoga im je želja kroz Festival napraviti platformu putem koje će se ljudi osvijestiti, probuditi te promijeniti svoje svakodnevne navike po pitanju okoliša i rukovanja otpadom.

Udruga se izdvaja po tome što im je u fokusu edukacija i to posebno mladih. Oni su potrošači budućnosti i na njima svijet ostaje, pa svojim aktivnostima i programima educiraju najmlađe, no i cijelu lokalnu zajednicu. Do sada su organizirali i održali Welcome Spring Festival, Green River Festival i Reci Božić – prvi održivi festival.

Festivalski prostor pruža se poplavnom ravnicom rijeke Save, a uz cjelodnevna ljetna druženja, sunčalište, mjesta za igru i sport, razne reciklirane instalacije i rekvizite, svatko će moći pronaći nešto za sebe. Festival koji će se održavati od 30. lipnja do 30. rujna vratit će ljeto u gradu na nekad najomiljenije okupljalište Zagrepčana.

Neizostavan dio festivala bit će i kultni Babinjak– mjesto zamišljeno kao zelena oaza/amfiteatar, gdje će se okupljati žene – snažne, odvažne, hrabre, poslovne i kreativne, te sve one koje će to tek postati. Osim što će Babinjak nadahnjivati i inspirirati mnoge žene, prostor će poslužiti i kao teatar koji će ugostiti brojne kazališne predstave.

Posjetitelje očekuje i bogat glazbeni program kroz cijelo ljeto, a tijekom cijelog trajanja festivala bit će postavljena kids zona u kojoj će se klinci moći zabaviti, a roditelji istovremeno opustiti. Festival će od ponedjeljka do petka biti otvoren od 16:00 do 24:00, a danima vikenda i blagdanima od 10:00 do 24:00. Više informacija o samom festivalu, kao i detaljan program možete naći na Facebook i Instagram stranicama festivala.

Cijela manifestacija odvijat će se u skladu s mjerama Civilne zaštite RH.

Foto: Green River PR

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.