Hang Loose Rockabilly Festival vraća vas ovoga vikenda u neka šarenija vremena

Ideja o održavanju rockabilly festivala u Vinkovcima rodila se jedne dosadnjikave zime, a prvi festival pod nazivom Shake this Town održan je 2017. godine kao jednodnevni događaj u dvorištu vinkovačke gimnazije koji je doista – na najzabavniji mogući način – protresao grad.

Posjetiteljima su na festivalu predstavljeni rockabilly bendovi, nastupi plesnih grupa, izložbe oldtimer automobila i motocikala, te mini sajam na kojem su se mogli pronaći retro brijačnica i frizer, pin-up odjeća i modni detalji, vintage bicikli, tattoo artist i štošta drugoga. Vinkovčani i drugi gosti s oduševljenjem su pozdravili ovo nesvakidašnje događanje, pa su Ana i Matija Vukoja – organizatori festivala i vlasnici kultnog vinkovačkog rockabilly bara Hang Loose – odlučili nastaviti s održavanjem festivala, i svake se sljedeće godine potruditi biti još bolji i zanimljiviji.

Šesto izdanje Hang Loose rockabilly festivala održat će se ovoga vikenda – 24. i 25. lipnja – na vinkovačkom Teninom salašu. A sada, kada smo konačno dočekali kraj svih pandemijskih ograničenja, organizatori su odlučili ponuditi nam bogat program za pamćenje: bit će tu plesne radionice i nastupi, frizerski salon i make-up prostor koji će vas transformirati u nekog potpuno drugog, retro crafts sajam i prodaja vintage drangulija, ali i festivalskih modela Startasica i Boromina tvrtke Borovo, uz puno odlične svirke i još mnogo, mnogo toga drugog.

Osim već uobičajenog pin-up foto sessiona djevojaka i parova dotjeranih u retro stilu, ove se godine nastavlja i s foto natječajem za posjetitelje, u kojem nije presudno jeste li amater ili se profesionalno bavite fotografijom, niti čime fotografirate (možete i mobitelom s dobrom kamerom) – važan je samo rezultat.

A motiva za fotografiranje bit će beskrajno mnogo – djevojke i dečki dotjeranih u stilu 50-ih i 60-ih, inovativno uređeni zakutci festivalskog prostora, vintage limeni ljubimci… cijeli je ovaj happening vatromet boja, uzoraka i vesele glazbe.

Festival u petak otvara svoja vrata u 17:00 sati; glazbeni nastupi benda Black Frogs iz Mađarske i Joe and his Rhythm Boysa iz Slovenije očekuje se oko 21:00, a posebna poslastica prve će večeri svakako biti Burlesque show Miss Stacey.

Subotnje popodne posvećeno je najmlađima. Festivalski program počinje u 15:00, a klinci će se moći uključiti u THINKER LAB i radionice koje će organizirati Društvo naša djeca iz Vinkovaca i Udruga Kreativni održivi razvoj. Za glazbeni dio festivala u subotu će se pobrinuti Marcello and the Flaming Boopers iz Mađarske, The Jumpin’ Jigawatts iz Hrvatske, te mađarski King Cat Rhythm.

Bezvremenski hitovi koji će festivalskoj publici izvesti ovi bendovi trebali bi rasplesati i one najdrvenije. Ovaj open-air festival rockabilly glazbe, plesa i vintage & pin-up odjeće spaja sve generacije: od onih najmlađih do onih malo starijih, i svi se fenomenalno zabave. Ne propustite ovaj povratak u prošlost i zabavite se kao što već dugo niste. Ulaznice se mogu kupiti putem sustava Entrio, a sve dodatne informacije o festivalu pronađite OVDJE.

Foto: Hang Loose Rockabilly Festival

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.