Hedonistički cocktail užici u Trici – idealno osvježenje za dugo, toplo ljeto u gradu

Trica caffe bar kultno je mjesto u Osijeku. Ovaj bar smješten tik uz popularnu osječku šetnicu – Promenadu i u neposrednom susjedstvu hotela Osijek pod ovim imenom posluje već nekoliko desetljeća i sinonim je za mjesto koje nudi vrhunsku ugostiteljsku uslugu. Cijela priča oko Trice nedavno je dobila i novu kvalitativnu dimenziju s angažmanom renomiranog barmena i cocktail majstora Mire Kljajića.

Za one koji ne znaju Miro Kljajić je rođeni Osječanin, a ujedno i jedan od ponajboljih hrvatskih cocktail majstora. Iza njega je više od dvadeset godina rada u ugostiteljstvu, a znanje je akumulirao radeći diljem bijeloga svijeta. Dugi niz godina radio je kao cocktail majstor za najveću svjetsku cruising kompaniju, paralelno završivši i brojne edukacije. Između ostaloga u New Yorku je završio basic bartender course. Sa suprugom, porijeklom iz Kolumbije, 2018. godine vratio se u Osijek i pokrenuo Craft room, a odnedavno se njegove cocktail kreacije mogu kušati u caffe baru Trica što čini ovo mjesto jedinstvenim u Osijeku i čitavoj Slavoniji.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Širok izbor uz vrhunsku uslugu i popularne cijene prihvatljive svima – tako bi se mogla sažeti cocktail ponuda u Trici. Osim što će Vam napraviti određeni cocktail Miro ima toliki spektar znanja da o njemu može pričati satima; počevši od sastojaka koji ga čine, preko povijesti nastanka do načina pripreme, tako da cijela ova priča osim hedonističke ima i edukativnu dimenziju. A edukacija je prijeko potrebna, kako i domicilnoj publici koja još nije svjesna što ima priliku kušati u vlastitom gradu, tako i ugostiteljskom osoblju u drugim barovima koji u ponudi imaju cocktaile, ali ih ne rade na “ispravan” način.

Uvijek postoje neke temeljne odrednice pri izradi cocktaila; počevši od sastojaka pa do samog načina izrade, ali naravno poželjna je i doza kreativnosti što cijeloj priči daje craft štih. Sve to otkriva nam Miro dok sjedimo u novoj cabrio terasi caffe bara Trica sa pomičnim krovom i pogledom na nebo dok se sa zvučnika šire zvukovi nenametljivih latino melodija kao idealan soundtrack za opušteno uživanje u cocktailima.

Osim što je ustrojio ovu jedinstvenu cocktail oazu u samom središtu Osijeka barmen Miro Kljajić je otvoren i za dijeljenje svoga znanja drugima putem cocktail consultinga, a za one koji ne znaju on je i autor knjige “Osnove barske miksologije” koja je svoju javnu promociju imala prije nepune dvije godine, a sadrži poglavlja o historijatu bara i barskog poslovanja, temeljnim tehnikama pripreme cocktaila, organizaciji bara i barskog poslovanja, povijesti, proizvodnji i vrstama destilata, uparivanju okusa, a sadrži i preko 100 klasičnih cocktail recepata.

Od 23. lipnja, pa sve do 24. srpnja, dakle više od mjesec dana u Trici traje promocija 2+1 free. Prvi tjedan promocije možete po promo cijenama kušati GT twist cocktaile– na bazi gin tonika, sa komadićima raznih biljaka, drugi tjedan rezerviran je za cocktaile iz kategorije Mules (votka/ ginger beer/ lime juice), treći i četvrti tjedan za House specials, a posljedni, peti tjedan za Spritz cocktaile obogaćene vrhunskim španjolskim pjenušavim vinom Freixenet. Svaka grupacija cocktaila dolazi u posebnim čašama, a uz brojne dekoracije to daje i dodatnu kvalitativnu dimenziju vizualnom dijelu priče.

Kada su u pitanju GT twist cocktaili u ponudi imaju Morning medicine sa mirišljavim cvjetnim notama ljubičice, ružmarina i bazge obogaćene parfemom od trešnje, Summer in the garden sa cvjetnim notama mirišljave ruže i trešnje, Cucumber lemonade s osvježavajućim okusima krastavaca i crvenog grejpa, te Chill & twist s jabukom i ružmarinom kao glavnim okusom.

U kategoriji Mules u ponudi je Classic mule – klasični cocktail iz 1941. godine na bazi votke s pivom od đumbira i svježim sokom od limuna, Strawberry mule na bazi gina obogaćenog voćnim okusom jagode koja se idealno nadopunjuje sa pikantnim đumbirom, Spicy lemonade na bazi pikantnog Jägermeister Scharfa u kombinaciji s krastavcem i tajlandskim đumbirom, te Caribbean mule na bazi vrhunskog francuskog likera od ananasa obogaćenog kardamomom.

U kategoriji Spritz cocktaila tu je klasik Hugo spritz sa francuskim likerom od bazge i talijanskim pjenušcem, Rococo spritz s ružom, bademima i pjenušcem, Mint cooler s mentom i zelenom jabukom, te niskokalorijski Bianco slim.

mario jukić, cocktail trica
Članak se nastavlja ispod oglasa

Recimo nešto o specijalitetima kuće, House specials – cocktailima unikatnog okusa koji se mogu kušati samo u Trici. Desert mirage čini kompleksna kombinacija kupine i grejpa s rijetkim dimljenim meksičkim spiritom Mezcalom koji je preteča današnje tequille. Boys dont cry spoj je različitih aroma kupine, kave i naranče u kombinaciji s visokim postotokom ruma. Monkey business nastao je na bazi Monkey shoulder whiskeya, te sadrži arome čokolade i lješnjaka. Botanical mojito kao bazu koristi unikatan liker Menthe – Pastille koji je farmaceut Emil Giffard stvorio 1885. godine u medicinske svrhe. Espresso martini sačinjen je od svježeg shota espressa koji daje finu kremu, te vodke i likera od kave. Dostupan je u tri kombinacije: klasični, marcipan i kesten. Clover club twist je klasičnog sour cocktaila na bazi gina obogaćenog aromom maline, dolazi serviran u coupe čaši bez leda.

I na kraju nekoliko riječi o premium selection cocktailima; Once in a life time kombinira škotski whiskey Monkey shoulder s breskvom i kardamomom, Red sangria kombinira sangriu s okusom kupine i jagode i crno vino iz Kutjeva, a Barrel aged cocktail je twist klasičnog cocktaila Negroni sa whiskeyem, takozvani Boulevardier.

Ova ponuda samo je prvi dio faza jedne potpuno zaokružene craft cocktail priče. Od jeseni će u ponudi biti i personalizirani cocktaili načinjeni posebno za svakoga gosta uz maksimalno uvažavanje osobnih preferencija po pitanju intenziteta i varijeteta okusa. O tome više informacija uskoro, a dotad posjetite Trica caffe bar i uživajte u ljetnoj ponudi vrhunskih cocktaila.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije