Hrvatska domaćin dva auto spektakla WRC-a i NASCAR-a

Hrvatska će biti domaćin dva velika spektakla, World Rally Championship – WRC-a i NASCAR Whelen Euro Series. Kakva godina za hrvatski autosport i prilika za nove turističke priče kroz navedene manifestacije.

World Motorsport Council, vijeće Svjetske automobilističke federacije FIA-e, uvrstio je Croatia Rally u kalendar Svjetskog prvenstva u rallyju (World Rally Championship – WRC) za 2021. godinu. Hrvatska će jedno od najatraktivnijih sportskih događaja na svijetu ugostiti od 22. do 25. travnja 2021. godine.

Start i cilj utrke bit će u Zagrebu, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije. Koliko su te utrke atraktivne najbolje ilustrira brojka od 836 milijuna gledatelja koji su prošle godine pratili WRC. Klubovi nositelji organizacije Croatia Rallya su D.T. iz Poreča i Cro Dakar Team iz Zagreba, uz podršku Hrvatskog auto i karting saveza.

HRVATSKA ĆE SE KROZ WRC PROMOVIRATI U VIŠE OD 150 ZEMALJA

U 2019. godini WRC je pratilo 836 milijuna gledatelja, a 13 je utrka privuklo više od 4 milijuna gledatelja, dok su utrke ostvarile 1.4 milijarde online prikazivanja. S natjecanja izvještava oko 1500 akreditiranih novinara te je proizvedeno gotovo 9860 sati TV programa koji se emitira u više od 150 zemalja svijeta.

NASCAR NA GROBNIKU

S najnovijim ograničenjima koje je izdala češka vlada zbog širenja pandemije COVID-19, NWES i Autodrom Most bili su prisiljeni odgoditi nadolazeću utrku NASCAR GP Češka koja se trebala održati 14.-15. studenog 2020. u Češkoj.

A kako su službeno potvrdili iz NASCAR Whelen Euro Series, istog datuma utrka će se umjesto u Češkoj, održati u Hrvatskoj, točnije na Grobniku u Rijeci.

Tako će Hrvatska ugostit jedno od najprestižnijih automobilističkih natjecanja Starog kontinenta „NASCAR GP“. Usporedbe radi, NASCAR u Europi možemo komparirati s Formulom 1.

-U ovako izazovnoj i neizvjesnoj situaciji svi moramo biti odgovorni i sigurnost staviti kao glavni prioritet. Odgoditi NASCAR GP Češka je stvarno tužno, ali to je najbolja odluka za sve. Svi se moramo prilagoditi ovoj situaciji koja se brzo mijenja i vrlo smo sretni što razvijamo novi događaj u Hrvatskoj s vrlo motiviranim partnerom u Automotodromu Grobnik, izjavio je predsjednik Uprave NWES-a Jerome Galpin nakon posjeta stazi te dodao Hrvatska je rivijera prekrasna u ovo doba godine, a Rijeka je savršeno mjesto. Automotodrom Grobnik je brza, tehnička i fascinantna staza. Oduševljeni smo što ovaj novi izazov nudimo timovima i vozačima NWES-a i jako se radujemo prvom ikad NASCAR GP Hrvatska-.

Smješten u jednom od najatraktivnijih turističkih područja šarmantne jadranske obale Hrvatske, nekoliko minuta udaljen od Rijeke i Opatije, Automotodrom Grobnik bit će domaćin 14. i 15. kola sezone NWES 2020. od 14. do 15. studenog, ističu na službenim stranicama NASCAR Whelen Euro Series-a.

Prvi NASCAR Croatia emitirat će se uživo na EuroNASCAR društvenim mrežama te na Motosport.tv i na Kreator TV 14. i 15. studenog 2020., izravno iz Rijeke.

Izvor: HrTurizam.hr

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.