HRVATSKA ISPUNILA POSLJEDNJI UVJET: UKIDA SE VIZA ZA SAD

U manje od mjesec dana 2000 nositelja hrvatskih putovnica zatražilo je i dobilo vizu, čime je broj odbijenih zahtjeva pao ispod tri posto, saznajte Večernji list.

Hrvatska je uspjela i ostvarila svoj cilj da u manje od mjesec dana 2000 nositelja hrvatskih putovnica zatraži i dobije vizu za Sjedinjene Američke Države. Ta brojka od 2000 ljudi gotovo sa sigurnošću jamči da će stopa odbijenica ove godine biti manja od tri posto, što opet dovodi do toga da se može zaključiti da je tako zadovoljen i posljednji u nizu zahtjeva koje država mora ispuniti kako bi joj SAD ukinuo vize. 

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ovaj petak američki državni tajnik Mikea Pompea, dolazi u pojset u Hrvatskoj, kada bi se trebalo saznati više službenih informacija.

Također, kao što je nedavno najavljeno, radi se i na ukidanju dvostrukog oporezivanja. Oba sporazuma mogla bi, bude li sve u redu, biti potpisana u proljeće sljedeće godine.

Izvor: HrTurizam.hr

Naslovna fotografija: Pixabay.com

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.