Hrvatska je za Francuze poželjna i sigurna turistička destinacija

Francuski magazin Destination, francusko izdanje magazina Forbes, ženski časopis Version Femina, dnevni list i portal Le Figaro, samo su neki od prestižnih francuskih medija koji aktivno pišu i objavljuju o Hrvatskoj kao atraktivnoj, poželjnoj i sigurnoj turističkoj destinaciji.

Naime, posljednji broj magazina Destination u cijelosti je posvećen Hrvatskoj. Časopis na stotinjak stranica govori o ljepotama Hrvatske, a osim plaža i otoka, prikazane su i ljepote destinacija iz unutrašnjosti poput Zagorja te city-break destinacija kao što su Zagreb, Split i Rijeka. Časopis je tiskan u 100 tisuća primjeraka i bit će dostupan na prodajnim mjestima diljem Francuske sve do kraja ljeta. U francuskom izdanju Forbesa objavljena je lista 12 atraktivnih europskih otoka koji su idealne destinacije za posjet ovog ljeta. Na popisu se, uz najljepše portugalske, grčke i španjolske otoke, našla i Korčula uz dodatne informacije oko trenutnih uvjeta za ulazak u Hrvatsku i projekta Safe Stay in Croatia.

I jedan od najčitanijih francuskih ženskih časopisa Version Femina, kojeg prosječno prati pet milijuna čitatelja, objavio je članak u kojem se preporuča posjet prekrasnom Dubrovniku, odnosno Stradunu, Lokrumu, tvrđavi Lovrijenac i ostalim znamenitostima ovog “bisera Jadrana”. Dubrovnik je središnja tema i članka na specijaliziranom portalu Figaronautisme.com, posvećenog nautičkim sportovima. Ovaj visokokvalitetni i izuzetno čitan nautički portal svojim čitateljima predlaže posjet Lokrumu na kojem se nalaze prekrasne plaže, prirodni fenomen Mrtvo more, te utvrda Royal koju su izgradili sami Francuzi tijekom Napoleonove okupacije.

O Hrvatskoj piše i portal magazina Biba koji je među najljepša mjesta Europe na prvo mjesto uvrstio Nacionalni park Plitvička jezera, dok je Korčula svrstana na listu najljepših otoka koje svakako treba posjetiti ovog ljeta.

Dodajmo kako je prema podacima sustava eVisitor u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj ostvareno više od 34 tisuće dolazaka i više od 116 tisuća noćenja francuskih gostiju što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od gotovo 300% u noćenjima.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica
Naslovna fotografija: Grad Korčula/ Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.